Sunday, 27 April 2014

Garlic Complex Utk Jerawat


Pernah dengar tak petua tradisional nak hilangkan jerawat dgn cpt guna BAWANG PUTIH

Siapa yg pernah try cara ni, ada yg berkesan tak

Hah mgkn ada yg berkesan tp ade juga yg mengalami kesan yg tidak disangka2 iaitu MELECUR sbb apa sbb bawang putih ni bila kita letak kat muka akan rasa panas sgt huhu mgkn salah cara kot mgkn just oles gitu je tanpa biar lama2 sgt mcm masker

Tp kat sini saya nak cerita kenapa agaknya bawang putih ni sgt digalakkan bila ada pertumbuhan jerawat


Salah satu sebab utama anda perlu mengambil bawang putih untuk jerawat adalah kerana sifat antioksidannya. Badan kita penuh dengan atom oksigen bebas yang melalui tubuh badan kita dan "mencuri" elektron daripada sel-sel yang sihat seperti sel-sel kulit. Ini menyebabkan kerosakan teruk kepada badan kita.

Bawang putih mengandungi antioksidan yang paling kuat sekali, termasuk mana-mana sumber-sumber sintetik. Selain itu, bawang putih juga mempunyai ciri-ciri antibakteria , antikulat, dan antivirus. Ini bermakna bahawa menggunakan bawang putih untuk jerawat boleh membantu membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat.

Ok saya taknak cerita byk tentang kaedah tradsional dulu yg mana bawang putih ni samada dimakan mentah2 atau disapu pada tmpt yg berjerawat

Oleh kerana dalam shaklee ada dalam bentuk tablet maka saya menyarankan utk uolsss yg ada masalah jerawat ni telan je GARLIC COMPLEX ni


Kelebihan Garlic Shaklee




Antara kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex Shaklee adalah Garlic Complex ini diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan BEBAS 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada suhu terkawal iaitu suhu bilik semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100% ( tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunayi Allicin aktif.)

Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat dan mempunyai sifat penyembuh.


Garlic ini ia mampu untuk menangani masalah jerawat kerana :

  • Melawan bakteria penyebab jerawat
  • Mengawal penyebaran bakteria daripada terus menghasilkan jerawat
  • Membersihkan darah dengan mengeluarkan toksin daripada badan. Darah kotor adalah salah 1 faktor penyebab jerawat
  • Meningkatkan system imun dengan membekalkan antibiotik semulajadi sekaligus menjadikan kulit sentiasa sihat.


*Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih

JD KEPADA MEREKA YG ADA MASALAH JERAWAT YG SUSAH NAK SEMBUH EVEN DAH TRY PELBAGAI PRODUK, GARLIC NI ANTARA YG SAYA SUGGEST SBB ADA FUNGSI ANTI BAKTERIA DAN JUGA DETOX

BERMINAT NAK DAPATKAN GARLIC COMPLEX


BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR PILIHAN ANDA
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


Pakar Cantik

No comments:

Post a Comment