Monday, 1 September 2014

Mealshake Untuk Naikkan Berat Badan Kanak-Kanak

Ok saya teruja bulan ni dan sgt2 teruja ni mcm nak lompat ke bintang terus

Kenapa saya teruja???

Sbb bulan ni promo Mealshake datang semula, feveret ibu2 dan parents yg mementingkan kesihatan anak2, anak sihat ibu ceria tak gitu

Tapi yg bestnya lagi bulan ni promo ni BUY 3 FREE 1

happy tau dgr sbb jarang2 shaklee buat promo yg super duper best mcm ni dan yg bestnya ada DOUBLE PROMO, tgu saya update next entry utk promo yg lg satu ye jeng jeng

Mealshake ni adalah nutrisi dan multivitamin tambahan yg penting untuk tumbesaran kanak2, bila nutrisi tu dah lengkap badan akan semakin sihat

Mealshake juga berperanan utk menaikkan selera makan dan juga menambahkan berat badan kanak2 sbb mengandungi Lactabulmin


JOM LAYAN TESTIMONI DI BAWAH INI 




BERMINAT NAK DAPAT MEALSHAKE UNTUK ANAK2

BERMINAT NAK BELI 3 TERUS DAN DAPAT 1 CANISTER FREE

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK PERTANYAAN LANJUT


SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR

ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM
Pakar Cantik

Monday, 25 August 2014

Kemurungan Selepas Bersalin

Proses hamil dan kemudiannnya bersalin akan membawa perubahan yg besar pada seseorang wanita bukan sahaja pada fizikal tp juga dalaman terutamanya perubahan hormon

Apabila bersalin secara automatik badan wanita akan menghasilkan oksitoksin bg membantu mengecutkan rahim serta prolaktin untuk penghasilan susu badan

Semasa tempoh enam minggu ialah pengimbangan semula hormon, estrogen, progesteron dan oksitosin. "Apabila plasenta keluar, ia keluar bersama paras hormon sebanyak kira-kira 1000 kali daripada paras yang biasa.", kata Dr. S.Raman, Obstetrik/Ginekologi, Fetal Medicine & Gynaecology Centre, Petaling Jaya. "
Tubuh ibu mengalami kejutan kerana kehilangan paras hormon yang tinggi yang menyebabkan kemurungan selepas bersalin atau ketidakstabilan emosi berlaku. Keadaan ini adalah biasa dan sepatutnya berlanjutan dua hingga tiga hari saja. Apa yang luar biasa ialah jika ketidakstabilan emosi ini berlarutan untuk tempoh yang lebih lama yang boleh menjadikan keadaan tersebut bertambah buruk malah membawa kepada kemurungan selepas bersalin."


Antara simptom yg kita mengalami kemurungan ini adalah

Biasanya wanita terbabit akan mengalami gejala seperti:

  • Mudah sedih
  • Menangis lebih daripada biasa
  • Lebih sensitif
  • Mudah tersinggung
  • Rasa berdebar-debar
Oleh kerana itula adanya proses berpantang at least 40 hari bukan sahaja utk nak jaga pemakanan sahaja tau tp emosi tu yg plg penting jd para bapa kena banyak take part masa ni n jgn biarkan isteri anda terlalu penat dan tertekan lg2 bila bukan bersalin kali pertama dan ada anak2 lain yg perlu dijaga selain dari bayi
Keadaan ini biasanya lebih baik dirujuk pada pakar terus kerana tidak boleh pulih dgn sendiri

Bagi mengelakkan masalah kemurungan selepas bersalin ini terjadi


  • Meminta tolong orang lain bg membantu anda dalam hal2 penjagaan rumah dan diri sdri. Kalau boleh jgn buat kerja berat semasa berpantang
  • Suami juga harus memberi sokongan pada isteri dan membantu jika bayi menangis terutama pada waktu malam
  • Jaga pemakanan, jgn terlalu obses nak kembalikan pada tubuh asal sampai tak mkn
  • Rehat secukupnya, jika bayi tidur seeloknya anda tidur sekali kerana ketika berpantang kebiasaannya bayi akan sering bangun malam
GLA COMPLEX adalah cadangan supplemen yg boleh diambil ketika berpantang bg mengimbangi perubahan hormon wanita


Gla juga mengandungi Vitamin E yg juga boleh membantu masalah rambut gugur sbb masalah rambut gugur ni juga adalah disebabkan perubahan hormon juga dan melancarkan peredaran darah

Bila darah lancar kulit pun cantik je 

Selain itu boleh juga dapatkan SET BERPANTANG SHAKLEE antara hot item dalam kedai maya saya ni







BCERMINAT NAK DAPATKAN GLA COMPLEX DAN SET BERPANTANG SHAKLEE


BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK PERTANYAAN LANJUT


SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR

ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM
Pakar Cantik

Friday, 22 August 2014

10 Sebab GLA Complex Juga Baik Untuk Lelaki

Selalu asyik dengar wanita je yg ambil GLA ni sampai yg igt GLA ni utk wanita sahaja. Silap tanggapan tu sbb supplemen shaklee ni tiada yg spesifik utk lelaki atau wanita cuma ada cadangan tertentu sahaja namun kalau lelaki nak ambil pun tiada masalah



GLA ni adalah asid linoleik yg tidak dapat dihasilkan dalam sistem badan kita dan perlu diambil dari sumber luar

10 KHASIAT GLA COMPLEX SECARA UMUMNYA

  1. GLA membentuk protaglandin bg mengawal hormon estrogen dan testesteron
  2. GLA sgt baik utk merendahkan kadar gula dalam darah dgn mengimbangi hormon insulin
  3. Mengurangkan kegatalan kulit seperti eczema 
  4. Membantu melembapkan kulit dan mengurangkan jerawat serta jeragat
  5. Mengurangkan simptom rheumatoid athritis
  6. Mengurangkan kolestrol dan tekanan darah tinggi
  7. Bersifat antioksidaan yg boleh meningkatkan sistem imun badan dan menghalang pertumbuhan sel kanser dalam badan
  8. Membantu masalah prostat dan kencing yg tidak lawas
  9. Mengawal berat badan
  10. Mengandungi Omega 6 yg baik utk pesakit autoimmun seperti psoriasis dan SLE

Gla mmg sesuai utk lelaki tiada masalah, ada customer saya yg ambil eczema dan kencing manis dan alhamdulillah ada respons yg sgt positif slps mengamalkan GLA COMPLEX



BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK PERTANYAAN LANJUT


SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM

Pakar Cantik

Wednesday, 20 August 2014

Tips Demam Anak Kebah dgn Supplemen Shaklee

Entry sebelum ni saya ada cerita tentang cara semulajadi bagi menurunkan suhu badan dan mengurangkan selsema, Entry kalini berkenaan dgn supplemen yg saya beri ketika anak2 demam panas

Saya ada juba ambil ubat dari klinik, ubat dari klinik ni yg saya baca cuma dapat mengurangkan panas dan mengurangkan simptom demam bukan merawat virus akibat demam dan biasanya kanak2 ni akan baik sdri oleh kerana antibodi mereka yg semulajadi masih kuat

Supplemen shaklee ni lebih bertujuan untuk meningkatkan antibodi dalam badan serta memusnahkan virus dan bakteria yg menyebabkan demam dan selsema. Ubat yg doktor tu bg tu ikut pada kita, kalau saya, saya masih bg ketika badan diorang panas sbb mmg ubat dapat turunkan suhu dgn cpt tp perlu juga kita ketahui yg ubatan ini tidak begitu sesuai utk kanak2 di bawah 2 tahun

Semasa badan kita demam, badan kita memerlukan vitamin c yg lebih tinggi bg meningkatkan imuniti jd ketika demam saya beri anak2 saya 2 bj vitamin c setiap seorang slps mkn


Dan satu lg feveret saya dan sgt terbukti berkesan ketika demam adalah NUTRIFERON, Nutriferon ni dalam bentuk sachet dan ada cara utk bg kanak2 ni seawal setahun pun boleh bg, jika anak masih menyusu badan ibu boleh ambil sekali


Nutriferon ini berfungsi dalam dua cara
  1. Mengaktifkan sistem pertahanan badan
  2. Menggerakkan pasukan cari dan musnah dalam sistem pertahanan badan

Kalau tgk gambar rajah tu badan kita secara semulajadi akan mengantifkan interferon bg memusnahkan bakteria jd bila kita ambil NUTRIFERON ianya akan lebih mengaktifkan lg sistem ini bg cpt virus2 ini mati, Sbb itula saya kata semulajadi sbb badan kita sdri dah bertindak begitu cuma supplemen akan lebih mengaktifkan dan InsyAllah mmg cpt reda dgn Izinnya kesian kan tgk budak2 ni demam lama2 sgt

Biasanya budak-budak atau kita sdri bila demam salah satu penyebabnya adalah dehidrasi terutama cuaca yg agak kering skrg


Bila saya bg ubat or supplemen saya pastikan air yg mereka minum saya tambah satu sudu PERFORMANCE DRINK dalam air minuman diorang supaya air dalam badan diorang lebih seimbang dan tidak hidrasi walau  tidak cukup minum air masak

Untuk rawatan semulajadi pula memandangkan2 anak saya ni ada pakej selsema dan batuk, saya amalkan makanan sunnah dgn berikan diorang madu, habbatussauda dan juga kismis

InsyAllah semua boleh cuba cara saya ni utk mengatasi anak2 ketika demam panas, jika batuk dan selsema boleh juga jumpa doktor dan ambil nebulizer utk buang kahak dan lapangkan paru2 kanak-kanak

Selebihnya jika masih panas lebih dari 3 hari berturut buatlah pemeriksaan lanjut utk ketahui jika ada apa2 jangkitan lain maklumlah skrg ni byk penyakit, yg plg takut of course denggi, bronkitis dan pneumonia, jd ambil langkah2 yg sepatutnya jika kita tgk anak2 makin melarat, tak aktif, taknak mkn, muntah-muntah dan demam yg mencecah 40 darjah celcius



BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK PERTANYAAN LANJUT



SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM

Pakar Cantik

Tuesday, 19 August 2014

Redakan Anak2 Dari Demam Panas dgn Cara Semulajadi

Skrg ni musim budak2 sakit ke ye agaknya, bila tgk dalam fb pun ramai yg mengadu anak sakit, pergi klinik, ambil neb dan ada yg perlu dimasukkan dalam wad utk rawatan lanjut

Anak-anak saya pun baru reda dari demam, batuk dan selsema, agak lama juga kalini sampai naik risau

Ok sebenarnya sejak saya dah involce dalam shaklee minda saya juga terbuka pada natural remedy, sblm ni tau natural remedy tu lap2 pakai tuala je untuk bg panasnya cpt turun tp ada byk lg cara yg boleh kita buat utk anak2 kita menggunakan bahan dari rumah sahaja

Pernah dgr rawatan semulajadi dgn menggunakan stokin


Jom tgk antara rawatan semulajadi menggunakan stokin dan bahan semulajadi yg boleh didapati di dalam rumah

Utk bg panas budak2 cpt turun boleh bg ubat doktor n bg tuala basah tp yg saya baca gunakan apple cidar vinegar lebih cpt turun panasnya


kat rumah saya mmg kebetulan ada sbb hasben nak minum utk diet katanya tp tak jadi sbb tak lalu dgn rasanya n baunya tu pun boleh tahan jugala ye

Kalau tiada cuka epal ni boleh ganti dgn lemon


Caranya
  1. Sediakan sepasang stokin
  2. Utk cuka epal campurkan cuka epal dan air
  3. Utk lemon, perahkan jusnya dan campur dgn air
  4. Rendam stokin dalam air tersebut dan sarungkan pada kaki kanak2
  5. Bila dah kering, buat semula, air tu boleh sapu juga di dahi, ketiak dan badan mereka
  6. Boleh buat sepanjang mlm jika badan mereka panas dan InsyAllah mmg rasa panas kaki diorang tandanya panas tu dah diserap

Untuk masalah selsema dan batuk boleh buat GARLIC SOCKS, petua ni mmg berkesan especially utk baby yg tidak digalakkan mengambil sebarang ubatan lg

Bawang putih ni sememangnya dikenali sbg antibiotik semulajadi dan boleh membuang toksin dalam badan yg menjadikan badan selsema dan batuk


Cara-caranya
  1. Tumbuk bawang putih, tak perlu lumat sgt
  2. Sediakan 2 pasang stokin
  3. Letakkan bawang putih pada bhgn tapak kaki utk sepasang stokin
  4. Sarung dulu stokin yg tiada bawang putih
  5. Kemudian sarungkan stokin yg ada bawang putih
Igt ye bawang putih ni agak panas sbb tu perlu dua pasang stokin, kalau masih baby tu jgn letak byk sgt nnt takut melecur kakinya

Dan satu lagi semasa diorang sakit, boleh letakkan bawang besar di tmpt yg mereka selalu duduk, kalau siang boleh letakkan di ruang tv dan mkn, kalau masa tido boleh letak di tmpt tido, saya ada buat research yang petua ni mmg org2 tua kita pun dah guna tau, bolehla cuba alah bawang merah je mmg bau sikitla satu rumah hehe pastu sembur febreeze byk2


Jika badan budak2 ni tgh panas dan suhu tgh naik biasanya saya akan mandikan terus dan saya akan campurkan sedikit BASIC H dalam air mandian diorang, alhamdulillah mmg sgt berkesan dan cpt utk turunkan suhu sbb BASIC H ni dapat serap haba 3 kali ganda dari air biasa



Basic H ni kiranya mcm multipurpose tp larutannya sgt pekat jd guna sikit2, mmg sgt tahan lama BASIC H ni bila sekali beli tau, tak rugi langsung dgn harganya yg sgt murah. BASIC H ini juga organik dan tidak bertoksik jd sesuai utk kanak2

next entry saya akan update antara supplemen dan supplemen semulajadi yg saya beri utk anak2


SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM


Pakar Cantik