Wednesday, 17 December 2014

Khasiat Serbuk Mutiara Untuk Kulit Yang Cantik

Mutiara mestilah semua pernah dengar kan tp pernah dengar tentang kebaikan mutiara ni utk kulit tak



Saya pernah ke negara cina dan salah satu petua kecantikan mereka adalah dgn mutiara samada dgn mengambilnya secara oral dan juga sapuan pada kulit. Mmg kulit diorang ni lawa2 campur dgn pemakanan jugala sbb diorang ni rajin mkn ikan dan sayur mana tak kulit cantik kan

Jom kita tengok khasiat mutiara ni utk kulit

Sejak 2,000 tahun yang lalu, perubatan Cina telah menggunakan serbuk mutiara yg dihancurkan dalam ubat-ubat herba sbg rawatan utk awet muda. Serbuk mutiara digunakan secara tradisional dalam minyak urut dan diurut ke dalam kulit untuk mencegah penuaan kulit terlalu awal, radang kulit dan jerawat serta dapat memperbaiki penglihatan serta dapat menenangkan minda


Khasiat2 lain adalah
• Melembut dan mencerahkan kulit
• Mempercepatkan pertumbuhan kulit baru
• Menggalakan penghasilan kolagen
• Menyembuhkan Jerawat
• Mencegah Penuaan Kulit
• Mengurangkan garis halus dan kedutan
• Memperbaiki kulit rosak akibat pancaran matahari dan parut
• Mengatasi masalah pigmentasi dan rona tidak sekata
• Mengecilkan liang roma
• Meningkatkan keanjalan kulit


Nak tau kenapa saya cerita tentang serbuk mutiara

NANTIKAN KEMUNCULANNYA



Pakar Cantik

Tuesday, 25 November 2014

Kulit Jadi Makin Awet Muda dan Kemerahan dgn Omega Guard

Sana sini mcm dah jd viral di kalangan distributor shaklee bgtau kulit dah jd lain after konsisten amalkan omega guard, tu diala cek dah habaq awai2 lagi omega guard ni sgt2 bagus utk kulit selain dari benefit2 lain of course


Bagi saya Omega Guard ni adalah salah satu supplemen yg korang wajib ada, satu rumah satu botol omega at least boleh tak

Sbbnya khasiat Omega ni terlalu banyak sampai rasa tak boleh nak listkan sbb panjang berjela2, Ok untuk post ni saya cuma nak tekankan tang kulit muka je dulu ok dah nama pakar cantik selalu obses tentang kecantikan jela

Ok ni saya list antara

3 KEPENTINGAN OMEGA 3 UNTUK KECANTIKAN

  1. Mencantikkan dan menyihatkan rambut
  2. Kulit yg lembap dan berseri, kajian menunjukkan kulit mereka yg sering kering dan ditumbuhi jerawat ni adalah akibat kekurangan OMEGA 3 dalam badan
  3. Melambatkan penuaan jd sesapa nak awet muda tu sila ambil supplemen OMEGA 3 dari sekarang
  4. Menyihatkan kuku,sesiapa yg sering ada masalah kuku cpt patah tu cepat2 ambil supplemen OMEGA 3 ye
SUMBER : BEAUTY BENEFITS OF OMEGA 3

Ok taknak cakap banyak nak share satu testimonial panas2 ni


Kakak ni ambil OMEGA GUARD untuk masalah kebas2, bila kebas2 dah hilang dapat pula bonus lain, jd makin awet muda dan kulit kemerahan

Meletup tak perubahan kakak ni

Kalau korang pun rasa teringin nak alami perubahan mcm ni, saya nasihatkan ambil offer bulan ni utk beli 2 botol terus sbb kalau beli 2 botol dapat harga murah, kalau join ahli lg berganda2 murah





Tak pernah lg sepanjang saya join shaklee ni ada offer seumpama ni, beli 2 je pun dah dapat offer jd jangan lepaskan peluang keemasan ni tau



BERMINAT NAK DAPATKAN OMEGA GUARD

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE

HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823

   
COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM




Pakar Cantik

Monday, 17 November 2014

Follow My Instagram

Ok semenjak 1-2 minggu ni saya dah aktifkan semula akaun saya di instagram tp kat situ saya kurang update tentang shaklee, just update my family dan biz terbaru saya <educational toys>, barang tak byk lg tp InsyAllah akan bertambah

Dari dulu lg saya suka educational toys, baru2 ni tetibe rasa nak menjual pula, takpe sikit2 kan, saya yakin bila kita jual benda yg kita suka InsyAllah rezeki sentiasa ada, yg plg happy anak2 sayala sbb bila mak jual takkan anak2 nak tgk je stok dpn mata kan mestila diorang dapat sekali dan diorang juga my real testimoni, tak perlu nak pusing2 cari dah hihi

Nanti nak cari educational toys jom follow my ig ye, harga semua saya dah update takde sembunyi2 bagai haha tp apa2 pun korang still can wassap me anytime 0193228823


Penghantaran mcm biasa boleh dibuat sekitar shah alam dan klang

FOLLOW MY IG

@azean_fuad  @azean_fuad  @azean_fuad


Pakar Cantik

Resipi Ringkas Cucur Kembung Ikan Bilis

Semenjak bemenjak dah jpin satu group di fb resipi ringkas saya suka betul try mcm2 resipi kat situ dan of course saya cari yg senang2 je sbb kekadang bahan2 yg mcm remeh tu xde kat rumah jd saya cari resipi yg senang dan bahan yg selalunya mmg ada

Yg ni adalah resipi pertama yg saya cuba lps tgk rakan2 pun ramai yg cuba

Percubaan pertama mmg menjadi terus even saya ubah dari cucur kembung manis ke ikan bilis. Rasa lembut dan rangup di luar tau

Yang ni adalah resipi asal untuk membuat cucur kembung manis

RESIPI CUCUR KEMBUNG
3 cawan tepung gandum
3 cawan air panas
1/2 cawan susu pekat manis
secubit garam

Air tu kena pastikan betul2 panas dan mendidih ye sbb nnt tepungnya tu mcm akan masak dan tulah rahsianya kuih tu jd lembut dan garing di luar

Untuk resipi saya, saya ubah susu pekat manis tu kepada senggengam ikan bilis, boleh tambah sayur lain jika suka


Dohnya tu td akan melekat2 jd untuk buat bulat2 mcm ni boleh basahkan tangan dgn air sblm buat adunan, kalau rasa terlalu lembik tambahkan sedikit2 tepung

Kemudian goreng dalam minyak yg betul-betul panas sbb nnt kurang serapan minyak pada kuih tersebut


Saya suka sbb bulatnya elok je dan cantik je kan tp tak rasa tepung ok, kalau kita tgk rupa yg bulat2 mcm ni risau rasa tepung je kan tp guna resipi ni mmg tak sbb gebu dan lembut je, dah sejuk pun masih rangup di luar tu


SELAMAT MENCUBA KAWAN-KAWAN


Pakar Cantik

Monday, 20 October 2014

Bila Vitamin Anda Sudah Berbau


Antara vitamin shaklee yg paling kuat baunya adalah B COMPLEX, even waktu baru bukak pun akan ada bau yg agak kuat. Mula2 sebenarnya saya pun takleh nak ambil b complex ni sbb baunya tu tp sbb khasiatnya yang best tu ku gagahkan juga hihi

Actually bagus bila vitamin b complex ni berbau kuat sbb ada komponen THIAMIN dan juga vitamin shaklee ni sememangnya semulajadi tanpa bahan pengawat perasa dan pewarna

Akibat dari tak berapa lalu, kdg terskip juga ambil B COMPLEX ni selalunya saya ambil time sakit kepala, kurang bertenaga dan lesu, mmg cepat kesan b complex ni tau sbb tu saya suka sangat tp tula mmg tak ambil hari2

Jadinya bila tak ambil hari2 tiba2 saya tgk vitamin ni dah bertukar warna kepada gelap sedikit dr warna asal dan baunya bertambah kuat, lglaaaa... saya tak lalu makan huahua



PERSOALAN DI SINI ADAKAH VITAMIN INI MASIH SELAMAT DIMAKAN

JAWAPANNYA : YA, BOLEH MAKAN TIADA MASALAH TETAPI MUNGKIN ADA BEBERAPA KHASIATNYA YG TELAH BERKURANG SEBAB ADA BAHAN YANG DAH TEROKSIDA

BAGAIMANA HENDAK MENGELAKKAN PERKARA INI TERJADI

1. Apabila telah dibuka tutup penutup dengan rapat
2. Simpan dalam peti sejuk
3. Simpan dalam kabinet tertutup yg gelap

APA BOLEH ANDA LAKUKAN JIKA VITAMIN TELAH MULA BERBAU

1. Simpan dalam peti sejuk jika sebelum ini diletakkan di luar
2. Masukkan beras bagi menyerap lembapan


INGIN TAU LEBIH LANJUT TENTANG SUPPLEMEN SHAKLEE

HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823

   
COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM



Pakar Cantik