Monday, 17 November 2014

Follow My Instagram

Ok semenjak 1-2 minggu ni saya dah aktifkan semula akaun saya di instagram tp kat situ saya kurang update tentang shaklee, just update my family dan biz terbaru saya <educational toys>, barang tak byk lg tp InsyAllah akan bertambah

Dari dulu lg saya suka educational toys, baru2 ni tetibe rasa nak menjual pula, takpe sikit2 kan, saya yakin bila kita jual benda yg kita suka InsyAllah rezeki sentiasa ada, yg plg happy anak2 sayala sbb bila mak jual takkan anak2 nak tgk je stok dpn mata kan mestila diorang dapat sekali dan diorang juga my real testimoni, tak perlu nak pusing2 cari dah hihi

Nanti nak cari educational toys jom follow my ig ye, harga semua saya dah update takde sembunyi2 bagai haha tp apa2 pun korang still can wassap me anytime 0193228823


Penghantaran mcm biasa boleh dibuat sekitar shah alam dan klang

FOLLOW MY IG

@azean_fuad  @azean_fuad  @azean_fuad


Pakar Cantik

Resipi Ringkas Cucur Kembung Ikan Bilis

Semenjak bemenjak dah jpin satu group di fb resipi ringkas saya suka betul try mcm2 resipi kat situ dan of course saya cari yg senang2 je sbb kekadang bahan2 yg mcm remeh tu xde kat rumah jd saya cari resipi yg senang dan bahan yg selalunya mmg ada

Yg ni adalah resipi pertama yg saya cuba lps tgk rakan2 pun ramai yg cuba

Percubaan pertama mmg menjadi terus even saya ubah dari cucur kembung manis ke ikan bilis. Rasa lembut dan rangup di luar tau

Yang ni adalah resipi asal untuk membuat cucur kembung manis

RESIPI CUCUR KEMBUNG
3 cawan tepung gandum
3 cawan air panas
1/2 cawan susu pekat manis
secubit garam

Air tu kena pastikan betul2 panas dan mendidih ye sbb nnt tepungnya tu mcm akan masak dan tulah rahsianya kuih tu jd lembut dan garing di luar

Untuk resipi saya, saya ubah susu pekat manis tu kepada senggengam ikan bilis, boleh tambah sayur lain jika suka


Dohnya tu td akan melekat2 jd untuk buat bulat2 mcm ni boleh basahkan tangan dgn air sblm buat adunan, kalau rasa terlalu lembik tambahkan sedikit2 tepung

Kemudian goreng dalam minyak yg betul-betul panas sbb nnt kurang serapan minyak pada kuih tersebut


Saya suka sbb bulatnya elok je dan cantik je kan tp tak rasa tepung ok, kalau kita tgk rupa yg bulat2 mcm ni risau rasa tepung je kan tp guna resipi ni mmg tak sbb gebu dan lembut je, dah sejuk pun masih rangup di luar tu


SELAMAT MENCUBA KAWAN-KAWAN


Pakar Cantik

Monday, 20 October 2014

Bila Vitamin Anda Sudah Berbau


Antara vitamin shaklee yg paling kuat baunya adalah B COMPLEX, even waktu baru bukak pun akan ada bau yg agak kuat. Mula2 sebenarnya saya pun takleh nak ambil b complex ni sbb baunya tu tp sbb khasiatnya yang best tu ku gagahkan juga hihi

Actually bagus bila vitamin b complex ni berbau kuat sbb ada komponen THIAMIN dan juga vitamin shaklee ni sememangnya semulajadi tanpa bahan pengawat perasa dan pewarna

Akibat dari tak berapa lalu, kdg terskip juga ambil B COMPLEX ni selalunya saya ambil time sakit kepala, kurang bertenaga dan lesu, mmg cepat kesan b complex ni tau sbb tu saya suka sangat tp tula mmg tak ambil hari2

Jadinya bila tak ambil hari2 tiba2 saya tgk vitamin ni dah bertukar warna kepada gelap sedikit dr warna asal dan baunya bertambah kuat, lglaaaa... saya tak lalu makan huahua



PERSOALAN DI SINI ADAKAH VITAMIN INI MASIH SELAMAT DIMAKAN

JAWAPANNYA : YA, BOLEH MAKAN TIADA MASALAH TETAPI MUNGKIN ADA BEBERAPA KHASIATNYA YG TELAH BERKURANG SEBAB ADA BAHAN YANG DAH TEROKSIDA

BAGAIMANA HENDAK MENGELAKKAN PERKARA INI TERJADI

1. Apabila telah dibuka tutup penutup dengan rapat
2. Simpan dalam peti sejuk
3. Simpan dalam kabinet tertutup yg gelap

APA BOLEH ANDA LAKUKAN JIKA VITAMIN TELAH MULA BERBAU

1. Simpan dalam peti sejuk jika sebelum ini diletakkan di luar
2. Masukkan beras bagi menyerap lembapan


INGIN TAU LEBIH LANJUT TENTANG SUPPLEMEN SHAKLEE

HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823

   
COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM



Pakar Cantik

Wednesday, 15 October 2014

Bagaimana Mealshake Membantu Kanak-Kanak Asma

Mealshake Mealshake


Selalu gak saya cerita tentang kebaikan mealshake ni utk kanak2 yg ada asma dan lemah imun kan

Boleh tgk kat SINI

Jadi hari ini saya nak kongsi tentang bagaimana Mealshake ini boleh membantu kanak2 yg mengidap asma dan kurang imuniti

Jom kita tengok beberapa khasiat Mealshake dan bagaimana membantu dalam peningkatan kesihatan kanak2

1. Mealshake mengandungi 28 jenis vitamin termasuk zat besi dan vitamin antioksidaan yg boleh bertindak untuk melindungi sel-sel dalaman dari radikal bebas serta dapat memberi nutrisi yg lengkap pada sel. Sel-sel menjadi lebih sihat apabila nutrisi mencukupi

2. Mealshake mengandungi komponen protein di mana protein ini adalah makanan pada sel dan ia membantu dalam penghasilan sel2 yg sihat. Dari sel2 terbentuknya tisu dan kemudiannya organ jd apabila asas2nya sihat makanya organ akan menjadi lebih sihat. Dalam konteks utk kanak2 yg asma ni makanya peparu mereka akan lebih sihat

3. Kandungan fiber akan membantu sistem penghadaman yg baik dan lancar. Sistem penghadaman yg baik akan meningkatkan penyerapan vitamin dalam badan kanak-kanak

4.  Vitamin antiksidaan juga boleh bertidak untuk meningkatkan imuniti kanak-kanak dan mengurangkan jangkitan penyakit

5. Kandungan Vitamin E di dalam Mealshake ni sgt2 membantu dalam masalah asma. Satu adalah kerana sifat antioksidaannya yg dapat membantu menengang radikal bebas seterusnya mengurangkan serangan asma. Yg kedua adalah kerana Vitamin E ini sendiri dapat mengatasi masalah radang paru2 dan memperbaiki sistem pernafasan


Jadi boleh faham kan bagaimana Mealshake ni membantu untuk masalah asma pada kanak-kanak2

JOM TGK TESTIMONI INI 


Jika ada yg berhajat untuk membeli atau menopap stok Mealshake di rumah boleh dapatkan terus pembelian secara BUY 3 FREE 1 sbb dengan cara ini bukan sahaja boleh dapat  free tp boleh membeli sambil beramal sebab 10% dari hasil jualan pembelian mealshake melalui promosi ini akan diberi pada 2000 keluarga yg kurang berkemampuan



BERMINAT NAK DAPATKAN PEMBELIAN MEALSHAKE BUY 3 FREE 1

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE

HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823

   
COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM

Pakar Cantik

Tuesday, 14 October 2014

Awas Apabila Mata Menjadi Kering


Ada yg pernah mengalami mata yg kering


Tanda-tanda mata kering adalah apabila
  • mata berasa panas
  • pedih dan gatal
  • mata mudah menjadi merah
  • mata cepat letih
  • terasa seperti ada bendasing dalam mata walhal tiada
  • sukar memakai kanta lekap 
  • jika dibiarkan tanpa rawatan mata akan menjadi kabur

Keadaan ini biasanya terjadi apabila air dalam mata semakin kurang dihasilkan bg memastikan kelembapan dalam mata. Pada kebiasaanya keadaan menjadi lebih teruk jika sentiasa berada dalam tempat penghawa dingin, menaiki motor dan juga terpaksa mengadap komputer hampir berjam-jam lamanya

Penggunaan kanta lekap yg lama juga adalah faktor penyebab mata kering dan adalah satu punca yg plg umum sekarang mgkn kerana dah ramai yg pakai dan juga mgkn sebab ada kanta lensa yg tak original yg dijual dgn harga yg murah jd berhati2 ye dgn penggunaan kanta lensa ni. Dapatkan nasihat dari optometri utk cara penggunaan yg betul

Jadi jika masalah ini dah teruk sila berjumpa doktor dengan segera, biasanya bila mata kering for sure ramai yg akan beli teardrop kan tp kalau dengan teardrop pun tak baik sila berjumpa doktor dan biasanya jika keadaan teruk anda akan dirujuk kepada pakar mata

Pakar mata akan memeriksa dengan terperinci mata anda dgn menentukan sejauh mana kualiti dan kuantiti air mata anda

Antara rawatan yg akan diberi biasanya antibiotik bg mengelakkan sebarang jangkitan, penitik mata utk melembapkan mata dan juga penitik air mata palsu juga akan diberi jika keadaan terlalu teruk

Selain itu utk yg menggunakan contact lense pastikan kebersihan dititiberatkan dan selalu mencuci kanta tersebut



Jika anda mengalami masalah mata kering ini ada 2 jenis supplemen yg boleh diamalkan bg mengurangkan masalah ini


Omega 3 bersifat anti radang yg boleh mengurangkan keradangan pada mata dan juga mempunyai sifat pelembap


Carotomax adalah Vitamin A yg penting utk kesihatan mata juga mengandungi kadar antioksidaan yg tinggi untuk melindungi kerosakan sel akibat dari radikal bebas serta memperbaiki sel2 tersebut



BERMINAT DENGAN SUPPLEMEN UNTUK MATA KERING

HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823

   
COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM



Pakar Cantik