Thursday, 25 December 2014

Kebaikan Soya Untuk Kecantikan Kulit


Ok sebelum ni asyik cerita tentang kebaikan ESP yg berasaskan kacang soya untuk kecantikan kulit, harini saya nak cerita tentang kebaikannya bila kita menggunakan soya secara direct pada kulit muka


Ramai orang suka minum susu soya, tetapi adakah anda tahu anda boleh mendapatkan banyak manfaat yang sama dengan menggunakan susu soya pada kulit anda?

Soya kaya dgn protein, asid amino, dan lipid yang terdapat dalam kacang soya yg penting utk penghidaratan kulit dan pertumbuhan sel2 baru. Lipid soya juga tinggi dgn vitamin E, yang membantu membina semula tisu yang rosak dan melembapkan kulit

Soya juga memainkan peranan penting dalam memperbaiki kulit dan dpt mengelakkan proses semula jadi penuaan.

Lipid soya juga bertindak sbg antioksidaan utk menyingkirkan radikal bebas pada kulit
seperti kekotoran dan tompok2 hitam akibat terdedah pada sinaran matahari



Membasuh muka dgn susu soya dapat

-mencerahkan kulit
-kulit rasa lebih lembut
-menghilangkan garis2 halus pada muka
-memudarkan tompok2 hitam
-memudarkan parut dan jeragat


Weee excited dgn produk kami RADIANCE BEAUTY SOY SOAP

Nantikan next update
Pakar Cantik

Monday, 22 December 2014

Khasiat Snow Lotus

Snow lotus ini dikenali dgn satu tumbuhan yg sgt lasak sbb dapat mengeluarkan bunga pada altitutud yg tinggi dan suhu yg sejuk




semua bahagian termasuk bunga dan akar snow lotus sgt kaya dgn nutrien
kelopak bunga snow lotus dapat berfungsi sbg agen pencerahan dan juga utk anti penuaan

boleh juga diambil secara oral utk kesihatan dalaman



cuba tgk gambar ini



salah satu kelebihan snow lotus ni boleh hidup dalam kawasan tinggi dan dekat dgn matahari tp boleh kekal hidup malah bunganya kekal putih

ia menjadikan ia kaya dgn antioksidaan dan dapat melindungi kehilangan air akibat terdedah pada cahaya matahari

dengan sifatnya yg dapat melindungi dari cahaya matahari menjadikan ianya kaya dgn sifat anti antioksidaan dan penuaan


mcm best kan snow lotus ni, mcm mahal je nampak yela sbb bunga ni susah nak dapat siap kena panjat gunung lg kan

Tp sekarang semua dapat merasai kehebatan snow lotus dalam 

NAGEERA RADIANCE BEAUTY PEARL CREAM  

nantikan kemunculannya



Pakar Cantik

Wednesday, 17 December 2014

Khasiat Serbuk Mutiara Untuk Kulit Yang Cantik

Mutiara mestilah semua pernah dengar kan tp pernah dengar tentang kebaikan mutiara ni utk kulit tak



Saya pernah ke negara cina dan salah satu petua kecantikan mereka adalah dgn mutiara samada dgn mengambilnya secara oral dan juga sapuan pada kulit. Mmg kulit diorang ni lawa2 campur dgn pemakanan jugala sbb diorang ni rajin mkn ikan dan sayur mana tak kulit cantik kan

Jom kita tengok khasiat mutiara ni utk kulit

Sejak 2,000 tahun yang lalu, perubatan Cina telah menggunakan serbuk mutiara yg dihancurkan dalam ubat-ubat herba sbg rawatan utk awet muda. Serbuk mutiara digunakan secara tradisional dalam minyak urut dan diurut ke dalam kulit untuk mencegah penuaan kulit terlalu awal, radang kulit dan jerawat serta dapat memperbaiki penglihatan serta dapat menenangkan minda


Khasiat2 lain adalah
• Melembut dan mencerahkan kulit
• Mempercepatkan pertumbuhan kulit baru
• Menggalakan penghasilan kolagen
• Menyembuhkan Jerawat
• Mencegah Penuaan Kulit
• Mengurangkan garis halus dan kedutan
• Memperbaiki kulit rosak akibat pancaran matahari dan parut
• Mengatasi masalah pigmentasi dan rona tidak sekata
• Mengecilkan liang roma
• Meningkatkan keanjalan kulit


Nak tau kenapa saya cerita tentang serbuk mutiara

NANTIKAN KEMUNCULANNYA



Pakar Cantik

Tuesday, 25 November 2014

Kulit Jadi Makin Awet Muda dan Kemerahan dgn Omega Guard

Sana sini mcm dah jd viral di kalangan distributor shaklee bgtau kulit dah jd lain after konsisten amalkan omega guard, tu diala cek dah habaq awai2 lagi omega guard ni sgt2 bagus utk kulit selain dari benefit2 lain of course


Bagi saya Omega Guard ni adalah salah satu supplemen yg korang wajib ada, satu rumah satu botol omega at least boleh tak

Sbbnya khasiat Omega ni terlalu banyak sampai rasa tak boleh nak listkan sbb panjang berjela2, Ok untuk post ni saya cuma nak tekankan tang kulit muka je dulu ok dah nama pakar cantik selalu obses tentang kecantikan jela

Ok ni saya list antara

3 KEPENTINGAN OMEGA 3 UNTUK KECANTIKAN

  1. Mencantikkan dan menyihatkan rambut
  2. Kulit yg lembap dan berseri, kajian menunjukkan kulit mereka yg sering kering dan ditumbuhi jerawat ni adalah akibat kekurangan OMEGA 3 dalam badan
  3. Melambatkan penuaan jd sesapa nak awet muda tu sila ambil supplemen OMEGA 3 dari sekarang
  4. Menyihatkan kuku,sesiapa yg sering ada masalah kuku cpt patah tu cepat2 ambil supplemen OMEGA 3 ye
SUMBER : BEAUTY BENEFITS OF OMEGA 3

Ok taknak cakap banyak nak share satu testimonial panas2 ni


Kakak ni ambil OMEGA GUARD untuk masalah kebas2, bila kebas2 dah hilang dapat pula bonus lain, jd makin awet muda dan kulit kemerahan

Meletup tak perubahan kakak ni

Kalau korang pun rasa teringin nak alami perubahan mcm ni, saya nasihatkan ambil offer bulan ni utk beli 2 botol terus sbb kalau beli 2 botol dapat harga murah, kalau join ahli lg berganda2 murah





Tak pernah lg sepanjang saya join shaklee ni ada offer seumpama ni, beli 2 je pun dah dapat offer jd jangan lepaskan peluang keemasan ni tau



BERMINAT NAK DAPATKAN OMEGA GUARD

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE

HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823

   
COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM




Pakar Cantik

Monday, 17 November 2014

Follow My Instagram

Ok semenjak 1-2 minggu ni saya dah aktifkan semula akaun saya di instagram tp kat situ saya kurang update tentang shaklee, just update my family dan biz terbaru saya <educational toys>, barang tak byk lg tp InsyAllah akan bertambah

Dari dulu lg saya suka educational toys, baru2 ni tetibe rasa nak menjual pula, takpe sikit2 kan, saya yakin bila kita jual benda yg kita suka InsyAllah rezeki sentiasa ada, yg plg happy anak2 sayala sbb bila mak jual takkan anak2 nak tgk je stok dpn mata kan mestila diorang dapat sekali dan diorang juga my real testimoni, tak perlu nak pusing2 cari dah hihi

Nanti nak cari educational toys jom follow my ig ye, harga semua saya dah update takde sembunyi2 bagai haha tp apa2 pun korang still can wassap me anytime 0193228823


Penghantaran mcm biasa boleh dibuat sekitar shah alam dan klang

FOLLOW MY IG

@azean_fuad  @azean_fuad  @azean_fuad


Pakar Cantik