Tuesday, 19 August 2014

Redakan Anak2 Dari Demam Panas dgn Cara Semulajadi

Skrg ni musim budak2 sakit ke ye agaknya, bila tgk dalam fb pun ramai yg mengadu anak sakit, pergi klinik, ambil neb dan ada yg perlu dimasukkan dalam wad utk rawatan lanjut

Anak-anak saya pun baru reda dari demam, batuk dan selsema, agak lama juga kalini sampai naik risau

Ok sebenarnya sejak saya dah involce dalam shaklee minda saya juga terbuka pada natural remedy, sblm ni tau natural remedy tu lap2 pakai tuala je untuk bg panasnya cpt turun tp ada byk lg cara yg boleh kita buat utk anak2 kita menggunakan bahan dari rumah sahaja

Pernah dgr rawatan semulajadi dgn menggunakan stokin


Jom tgk antara rawatan semulajadi menggunakan stokin dan bahan semulajadi yg boleh didapati di dalam rumah

Utk bg panas budak2 cpt turun boleh bg ubat doktor n bg tuala basah tp yg saya baca gunakan apple cidar vinegar lebih cpt turun panasnya


kat rumah saya mmg kebetulan ada sbb hasben nak minum utk diet katanya tp tak jadi sbb tak lalu dgn rasanya n baunya tu pun boleh tahan jugala ye

Kalau tiada cuka epal ni boleh ganti dgn lemon


Caranya
  1. Sediakan sepasang stokin
  2. Utk cuka epal campurkan cuka epal dan air
  3. Utk lemon, perahkan jusnya dan campur dgn air
  4. Rendam stokin dalam air tersebut dan sarungkan pada kaki kanak2
  5. Bila dah kering, buat semula, air tu boleh sapu juga di dahi, ketiak dan badan mereka
  6. Boleh buat sepanjang mlm jika badan mereka panas dan InsyAllah mmg rasa panas kaki diorang tandanya panas tu dah diserap

Untuk masalah selsema dan batuk boleh buat GARLIC SOCKS, petua ni mmg berkesan especially utk baby yg tidak digalakkan mengambil sebarang ubatan lg

Bawang putih ni sememangnya dikenali sbg antibiotik semulajadi dan boleh membuang toksin dalam badan yg menjadikan badan selsema dan batuk


Cara-caranya
  1. Tumbuk bawang putih, tak perlu lumat sgt
  2. Sediakan 2 pasang stokin
  3. Letakkan bawang putih pada bhgn tapak kaki utk sepasang stokin
  4. Sarung dulu stokin yg tiada bawang putih
  5. Kemudian sarungkan stokin yg ada bawang putih
Igt ye bawang putih ni agak panas sbb tu perlu dua pasang stokin, kalau masih baby tu jgn letak byk sgt nnt takut melecur kakinya

Dan satu lagi semasa diorang sakit, boleh letakkan bawang besar di tmpt yg mereka selalu duduk, kalau siang boleh letakkan di ruang tv dan mkn, kalau masa tido boleh letak di tmpt tido, saya ada buat research yang petua ni mmg org2 tua kita pun dah guna tau, bolehla cuba alah bawang merah je mmg bau sikitla satu rumah hehe pastu sembur febreeze byk2


Jika badan budak2 ni tgh panas dan suhu tgh naik biasanya saya akan mandikan terus dan saya akan campurkan sedikit BASIC H dalam air mandian diorang, alhamdulillah mmg sgt berkesan dan cpt utk turunkan suhu sbb BASIC H ni dapat serap haba 3 kali ganda dari air biasa



Basic H ni kiranya mcm multipurpose tp larutannya sgt pekat jd guna sikit2, mmg sgt tahan lama BASIC H ni bila sekali beli tau, tak rugi langsung dgn harganya yg sgt murah. BASIC H ini juga organik dan tidak bertoksik jd sesuai utk kanak2

next entry saya akan update antara supplemen dan supplemen semulajadi yg saya beri utk anak2


SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM


Pakar Cantik

Monday, 18 August 2014

Keistimewaan Gla Complex Untuk Wanita


Ok harini saya nak share beberapa testimoni yg super duper best tentang GLA COMPLEX maklumlah bulan ni kan promosi GLA

Gla complex ni bukan untuk wanita sahaja ye malahan lelaki pun boleh ambil takde masalah tp post kalini lebih utk wanita, utk laki2 kang saya update next entry ye

Gla Complex boleh dijadikan teman baik wanita tau, kalau dah kenal n consume mmg jatuh cinta dgn hasilnya lg2 pada kulit terasa lembap je dan berseri2 sbb tu GLA ni antara supplemen dalam cadangan supplemen utk wanita




GLA COMPLEX ni mmg baik utk masalah

  • Hormon yg tak stabil
  • Sengugut dan pms yg teruk
  • Kegemukan disebabkan masalah hormon
  • Masalah kesuburan wanita
  • Masalah jerawat dan jeragat
  • Masalah cyst dan fibroid

Ok jom kita tgk TESTIMONI GLA COMPLEX





BERMINAT NAK DAPATKAN GLA COMPLEX

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK PERTANYAAN LANJUT



SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM
Pakar Cantik

Tuesday, 12 August 2014

Supplemen Shaklee Paling Bajet Untuk Kulit Cantik

Dah musim raya ni biasanya satu masalah yg plg biasa kita dgr adalah takde bajet, bajet dah nyawa2 ikan sementara tgu gaji, biasa tak dgr hehe rasa tiap2 tahun pun mesti terdengar2 masalah ni

Tp tak kurang even tak cukup bajet ada yg tercari2 supplemen utk kulit muka yg tetiba tumbuh jerawat akibat makan lemak byk sgt erkmenkkk

nak2 bila rajin beraya ada yg kulit terus jd hitam pun ada hoho sampai gitu sekali korang beraya ye

Mehla pakar cantik nak rekemen vitamin cantik yg kira paling bajet utk kulit korang yg tetibe naik jerawat dan makin gelap tu



Vitamin C dr shaklee ni unik sbb dihasilkan dr kanji jagung yg mana sumber vitamin c yg asli dan ada tambahan citrus bioflavanoid untuk menambahkan lg penyerapan vitamin c dalam badan

1BJ VITAMIN C - 7 SETENGAH BIJI OREN




 OK JOM TGK TESTIMONI YG HANYA AMALKAN VITAMIN C SHAKLEE


Tadaaa !!! Hahhh ini dia sebabnya. Sebab kenapa saya sayangg sangat dengan Vit C Shaklee. Hasil daripada pengambilan Vitamin C Shaklee seara berterusan dan berkat kesabaran saya menunggu hasilnya. Alhamdulillah berbaloi-baloi. Gambar Kiri sebelum dan Kanan selepas. Siapa yang tak senyum lebar kan bila ini hasilnya. Hati pun senang bila masalah jerawat dah hilang.

Berdasarkan pengalaman saya dulu jerawat banyak senang lah dia nak naik. Sekali naik bukan sebiji dua. Siapa tak stress kan? Bila dah stress bertambah lah ngade-ngade nak menempel lagi kan. Macam-macam dah produk saya guna tapi at the end sama je hasilnya.

Bila dah kenal produk Shaklee saya pun cuba lah SR Vit C ni sebab dia nak atasi masalah jerawat yang degil tu. Memang tak selesa lah lepas tu bila ada jerawat mula lah tangan gatal nak usik tu makin bertambah2 lagi. Pengambilan secara berterusan alhamdulillah ini hasilnya. Jerawat dah tak ada sekarang nak naik pun susah kadang naik sebiji tu pun cepat je dia hilang. Tak macam dulu lagi. Bukan jerawat je hilang kulit pun makin cerah taw. Bila kawan-kawan tegur baru lah perasan kulit cerah dari dulu. Bekas-bekas jerawat pun makin berkurang. Tahan lama pulak tu. Harga setanding dengan kesannya sangat berbaloi. 1 Botol tahan sampai 6 bulan. Jimat sangat kan. Alhamdulillah Syukur dipertemukan dengan Shaklee. Masalah kulit jerawat bukan masalah lagi.

Sebab itu saya sayang dengan SR Vitamin C Shaklee ni. ;)


SUMBER : VITAMINSBEAUTY

Nampak tak bezanya kulit after dah consume vitamin c shaklee, kalau dah bajet sgt nak ambil vitamin c sahaja pun boleh je, nnt dah ada bajet sikit2 bolehlah tambah vitamin e dan esp pula untuk hasilnya yg lebih mabeles


NAK DAPATKAN VITAMIN C SHAKLEE UNTUK MASALAH KULIT ANDA

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK PERTANYAAN LANJUT


SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM
Pakar Cantik

Tuesday, 5 August 2014

Perbezaan GLA COMPLEX dgn EPO

Kalau ada wanita yg jenis ada masalah hormon dan yg suka dgn kecantikan kulit ni mesti dah familiar dgn EPO kan aka EVENING PRIMROSE OIL, selalu EPO ni doc akan suggest bila ada masalah period tak stabil dan masalah senggugut dan pms yg teruk


EPO ini juga adalah GLA yg juga merupakan sumber OMEGA 6

Tau tak korang yg dalam range produk shaklee juga ada EPO, ada yg gelarkan EPO SHAKLEE sbb dah ramai yg tau EPO tu apa kan so senang orang lain nak faham

Tp nak bgtau ni yg EPO dgn GLA COMPLEX ni sgt2la lainnya dari segi bahan dan keistimewaannya yg lain

EPO adalah dr evening primrose oil dan GLA COMPLEX dr borage oil yg mana ketumpatannya 2 kali ganda lebih dr EPO


APA KEISTIMEWAAN GLA COMPLEX


selain dari borage oil ia juga mengandungi minyak bunga matahari dan vitamin e yg menambahkan lg kebaikannya dgn kadar penyerapannya dalam badan tiga lebih tinggi berbanding dgn EPO



Bulan ni promosi GLA COMPLEX tau, dapatkan segera, nak beli sebotol pun boleh, nak beli 6 botol terus lg boleh sbb dapat free lg sebotol




ada masalah kesuburan
ada masalah hormon

ada masalah senggugut yg teruk
ada masalah peel nak marah2 tak menentu
ada masalah jerawat dan kulit berminyak

semua boleh dgn GLA COMPLEX



BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK PERTANYAAN LANJUT


SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM
 
ATAU BOLEH KLIK DI SINI 

Pakar Cantik

Sunday, 20 July 2014

Segar Bertenaga Sepanjang 10 Malam Terakhir Ramadhan

Bulan ramadhan dah masuk ke penghujungnya, ramai dahla yg dah start masuk enjin buat kuih raya dan menghabiskan sakit baki shopping dan shopping maklumlah ada yg dah dapat bonus kan minggu lepas

Tapi igt 10 malam terakhir nila antara malam2 yg kita tunggu dan kita pun taktau samada kita masih hidup lg pd thn hadapan utk rasainya lagi. Pada 10 malam terahir nila ada satu malam yg dinamakan Lailatul Qadar dan disarankan pada 10 mlm terahir ni perbanyakkan amal ibadat serta membuat qiamulail

Ada dua je alasan yg saya rasa orang akan bg antara penyakit M dan juga penat. Penyakit M tu mmg takde ubat lg utk atasinya, nak atasi kena perbaiki dulu diri sdri. Masalah yg kedua tu penat, penat sbb seharian berpuasa, kerja mcm biasa, terpaksa tempuh jem yg teruk dan bg yg wanita tu kena masak dan handle anak2 lg bila blk mmg penat tu rasa luar biasa dan bila malam tu rasa nak rest je sampai sahur

Ok ni saya nak rekemen satu minuman yg ada orang panggil minuman burung hantu sbb bila dah minum rasa susah nak tido atau bila minum time sahur tu even tak cukup tidur tp masih boleh berjaga dan buat kerja rumah mcm biasa



Cinch tea ni boleh dibancuh sejuk2 atau panas2 dan boleh tambah lg lemon or halia utk menambahkan lg perisa.

Cinch tea ni membekalkan tenaga dgn cara meningkat metabolisma hingga 4 kali ganda, metabolisma yg dah naik ini bukan sahaja dapat membekalkan tenaga yg optimum tp dapat bonus kurus juga tau sbb cinch tea ni pun mmg ada dalam SET KURUS SHAKLEE

JOM TGK TESTIMONI NI





BERMINAT NAK CUBA CINCH TEA UNTUK KEKAL BERTENAGA DAN BONUS KURUS

JGN MALU JGN SEGAN TAU

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK PERTANYAAN LANJUT

SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM 




Pakar Cantik