Wednesday, 23 April 2014

Rasa Menyesal Bila Join Shaklee


Ehhh panas nmpk topik harini

adakah owner pakar-cantik ni dah nak give up dr buat shaklee, ohhh no sama sekali tidak

Tp ada beberapa isu yg saya ingin kupaskn kenapa ada yg rasa menyesal bila join shaklee

Of course reason yg plg utama bila kita nak join shaklee tu kita kenal dulu dgn siapa kita nak daftar, saya nasihatkan jgn main daftar sahaja dgn kawan, dgn jiran sebelah rumah ke sbb akan effect kita so kat sini saya sertakan beberapa senario yg saya nmpk yg buatkan ada yg rasa menyesal bila join shaklee

DAFTAR DGN KAWAN2 TERDEKAT


Alasan yg ni plg byk saya dengar, saya selalu dpt pm di fb sbb dia tau saya ada group2 tertentu dan mintak utk saya addkan dia, jawapannya mintak maafla ye sbb saya tak boleh main add je anda semua kalau bukan salur galur saya dan dia ckp dah daftar dgn kawan sblm ni tp takde group support

Nasihat saya boleh daftar dgn kawan xde masalah pun tp kenal dulu kawan anda mcm mana, tgk dulu keseriusan dia dalam bisnes shaklee ni, kalau dia join utk mkn sdri tp korang nak join utk bisnes agak2 mcm mana dia nak bimbing kan

DAFTAR DGN PENAJA YG TAK AKTIF

Penaja yg tak aktif ni maksudnya dia hanya tau mkn sdri tp taktau lgsg pasal marketing dalam shaklee, jd bila anda join tu pilihla yg mmg tau selok belok marketing shaklee

DAFTAR DGN PENAJA PEMIKIRAN DAHULU KALA

Ahah ni maksudnya bukan semata daftar dgn orang tua ye tp maksudnya daftar dgn orang yg berfikiran sempit tentang MLM

Kalau misalkata ade seseoang ni ajak korang join bisnes shaklee ni tp memerlukan korang utk mengeluarkan sejumlah modal, berhati2la dgn org mcm ni ye pastu bila dah daftar nnt dia pun akan suruh korang ikut plak sistem tu, sistem tu mmg takkan buat kita bertahan lama dlm dunia MLM tak pasal2 hari dok pk mcm mana nak habeskan stok yg melambak2 kat rumah tu



nak mendaftar dgn shaklee hanya RM75 sahaja tak perlu keluarkan sedikit modal pun kalau takde

DAFTAR DGN PENAJA YG HANYA MAHUKAN ANDA MENGEJAR UV DAN MEMAKSA ANDA JUAL MURAH


Dalam bisnes MLM manapun ada uv dan point, point tu yg dikira utk pengiraan bonus, jd ada segelintir penaja ni yg menyuruh kita marketkan produk dgn cara jualan murah tanpa ajar sedikit pun tentang produk tu

Salah tu, dalam konsep group kami yg penting kena tau dulu produk, dalami dulu ilmu produk, produk shaklee ni byk dan setiap tahun pun ada produk baru, bila kita dah kenal maka lg senang nak jual tp jual dgn ilmu bukan dgn jualan murah sbb barang shaklee ni ekslusif bukan mcm barang pasar malam


JADI BILA ANDA MENDAFTAR PILIHLAH ORG YG BETUL, KUMPULAN YG BETUL JD BILA KITA NAK MEMULAKAN LANGKAH DALAM BISNES NNT SENANG

Saya dulu pun bermula dgn RM75 then ada beli stok utk mkn sdri, yg tu je then upline saya takde pun paksa2 beli stok terlambak kat rumah, Kes tersalah daftar ni dah byk sgt berlaku, bila mengadu kat saya, saya mmg mintak maaf tak dpt nak tolong unless kena tunggu lg 18 bulan utk reregister






BERMINAT NAK JOIN SHAKLEE

BERMINAT NAK MASUkK DALAM GROUP KAMI YG SUPER DUPER HAVOC TU

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR PILIHAN ANDA
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823




Pakar Cantik

Monday, 21 April 2014

Jadilah Katak Pekak

Bila kita berbiznes ni lg2 bila terlibat dalam MLM kan mesti ada suara2 yg tidak berapa happy dgn keputusan kita ni lg2 family dan kawan2 terdekat, kalau ade yg jenis ckp straight tu mmg terus je berbahasa dah takde nak selindung2 ni

Pernah tak kena???

Saya...ofcourse pernah n dr family sdri juga sampai dah lali rasa mcm seolah2 bersalah gara2 sbb saya buat keputusan nak jd surirumah sepenuh masa tp masa tu bukan saya taknak cari kerja masalahnya tak jumpa yg bersesuaian dgn jiwa saya, saya pergi interview government pun tak dapat je hehe nak buat cmne takde rezeki last2 sampai saya malas nak update borang SPA tu rasa mcm tak layak je rasa

Rupenya selama ni saya mmg dah lama jd KATAK PEKAK ni cuma taktau je haha

JOM KITA DENGAR CERITA TENTANG KATAK PEKAK NI



Pada suatu hari yang indah... Terdapat segerombolan katak-katak kecil yang ingin beradu kekuatan berlumba dengan tujuan untuk mencapai puncak sebuah menara yang sangat tinggi.

 Maka dengan itu, berita tentang pertandingan tersebut telah pun tersebar dengan luasnya.. Para penonton berpusu-pusu datang dan berkumpul bersama mengelilingi menara untuk menyaksikan perlumbaan itu disamping memberikan semangat kepada para peserta. Maka perlumbaan pun dimulakan...
 
Secara jujur, tidak satu pun penonton yang benar-benar percaya bahawa katak-katak kecil ini akan dapat mencapai puncak menara. Terdengar suara, “Oh, jalannya terlalu susah!! Mereka TIDAK AKAN BOLEH sampai ke puncak” dan “Tidak akan ada yang berjaya. Menaranya terlalu tinggi!"
 
Tak lama selepas itu.. Katak-katak kecil mulai berjatuhan. Satu persatu. Kecuali mereka yang tetap dengan semangat menaiki menara perlahan-lahan semakin tinggi dan semakin tinggi. Penonton pun terus bersorak, “Terlalu susah!! Tak akan ada pun yang akan berjaya!”.. Dan... Lebih banyak lagi katak kecil lelah dan menyerah.. Akhirnya yang lain juga telah turut menyerah untuk menaiki menara.
TETAPI!! Kecuali SEEKOR KATAK kecil yang satu ni sahaja yang melanjutkan pendakiannya hingga semakin tinggi dan tinggi. Dia masih belum menyerah! Katak kecil yang satu itu telah berusaha keras sekaligus menjadi satu-satunya katak kecil yang berhasil sampai puncak.
 
SEMUA katak kecil yang lain ingin tahu bagaimana katak kecil yang ini boleh melakukannya? Jadi, salah satu peserta bertanya bagaimana cara katak itu berhasil menemukan kekuatan untuk mencapai tujuan? Ternyata, katak yang menjadi pemenang itu SEBENARNYA PEKAK!! Dia tidak dapat mendengar semua cemuhan dan perkataan negatif dari sekelilingnya. Katak kecil yang berjaya itu percaya dan yakin pada visinya, iaitu boleh menggapai puncak tertinggi dan dia telah membuktikannya. Peserta yang bertanya itu mendapati, katak kecil itu telah berjaya bila visinya jelas, dia nekad untuk mencapainya dan juga kesan tidak mendengar segala kata-kata negatif dari para penonton






Jadi moral of the story sbb kekurangan katak inilah yg menyebabkan kemenangan dia

jd kalau kita mmg tak pekak pun tp just pekakkan sahaja telinga dr dgr soksek2 org lain, kalau yg baik tu kita ambil, yg tak baik tu kita senyum jela

NAK BERJAYA BUKAN MUDAH TP INSYALLAH JIKA KITA BETUL2 MAHUKANNYA JALAN SENTIASA ADA ASALKAN KITA JGN BERHENTI BERUSAHA

BERMINAT NAK MENDAFTAR DGN SHAKLEE

NAK JOIN GROUP KAMI YG SUPERDUPER OHSEM

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR PILIHAN ANDA
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823







Pakar Cantik

Thursday, 17 April 2014

Ubat Pelangsing Beracun


Baru2 ini kita dikejutkan dgn berita ada 3 produk pelangsingan yg dirampas dan mengandungi bahan beracun iaitu sibutramin yg boleh menyebabkan peningkatan advers kardiovaskular





Tujuan saya share kat sini kalau2 ada yg ada mkn ni plzla stop ye, kawan saya pun pernah mkn salah satu dr produk ni  n mmg dia kata bila mkn jantung jd berdegup laju terus dia stop sbb takut ada efek lain pula

Apa itu sibutramine?Kenapa ia berbahaya?Mungkin ramai pernah dengar nama sibutramine ni.Ia merupakan sejenis ubat anti-obesiti atau anti kegemukan untuk merawat pesakit obesiti yang kronik.Ubat ini hanya boleh di preskripsikan oleh doktor pakar sahaja kerana ia diklassifikasikan sebagai racun oleh Akta Dadah Berbahaya oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.Namun begitu ubat ini boleh didapati di farmasi-farmasi sekitar kuala lumpur dan bandar-bandar lain,nama pun ubat kurus sememangnya ia laris dan mempunyai permintaan yang tinggi.

Walaubagaimanapun,ubat yang bernama sibutramine ini telah pun ditarik balik dari pasaran Malaysia oleh KKM kerana ia boleh menyebabkan risiko advers kardiovaskular seperti serangan jantung dan strok.Perkara ini telah pun disahkan oleh Ketua Pengarah Kesihatan dan Pengerusi PBKD, Tan Sri Dr. Mohd. Ismail Merican menerusi  satu kenyataan berkata, keputusan menarik balik serta menggantung pendaftaran produk yang mengandungi bahan itu ialah berdasarkan kajian Sibutramine Cardiovaskular OUTcomes (SCOUT) bagi produk Reductil yang dijalankan oleh Abbot Laboratories.

TAKUTNYA DENGAR NGEEEEEE

bg saya sendiri mmg tak pernah cuba sbb dalam masa 5 tahun asyik peknen menyusu, menyusu pastu peknen haha so mmg tak berani nak cuba something yg agak meragukan ni lg2 bila iklan kata seminggu hilang 5kg

utk ibu2 yg menyusu badan mcm saya ni biarla turun lambat pun asalkan kita dan baby sihat, sebenarnya ibu2 menyusu ni cpt turun tp sbb ibu2 menyusu ni akan cpt lapar sbb tu kekadang termkn dalam kuantiti yg berlebihan makanya berat pun mcm statik. Sepanjang saya menyusu ni saya belum pernah lg alami berat yg berlebihan cuma tak kurus lgla mcm anak dara dulu hihi tp saya tak kesah sgt sbb masih menyusukan anak yg last tu dan misi saya nak sampai umur dia 2 tahun

So kepentingan kita sbg manusia jagala tubuh badan dgn elok sbb tubuh kita ni pinjaman dr Allah, pilihla dgn berhemah, ambil produk yg diyakini selamat dan yg penting ada KKM








 

JOM PILIH SHAKLEE SELAMAT SBB DAH LEBIH 50 TAHUN DALAM PASARAN DAN INSYALLAH BERKESAN DGN CARA PEMAKANAN YG BETUL

BERMINAT NAK LANGSING DGN SHAKLEE

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR PILIHAN ANDA
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823



Pakar Cantik

Tuesday, 15 April 2014

Simpul Biawak aka Simpul Mengkarung



sapa yg pernah rasa ni time preknenm, saya alhamdulillah belum lg sebenarnya n kaki bengkak pun alhamdulillah takde just dgr pengalaman dr kawan2 yg kena

simpul mengkarung ni kebiasaaanya menyerang dr betis ke tapak kaki, bila dah terkena tu mmg tak boleh nak buat apa, kalau boleh urut2 bg simpul2 tu terlepas



SEBAB TERJADINYA SIMPUL BIAWAK
  1. Kekurangan nutrien dan garam seperti kalsium atau magnesium dalam darah. Kekurangan ini berlaku kerana bayi anda mengambil apa yang diperlukannya daripada simpanan badan anda.
  2. Uterus (rahim) anda yang semakin membesar memberi tekanan ke atas salur darah besar pada kaki anda. Ini, serta kesan daripada hormon kehamilan iaitu progesteron, boleh memberi kesan kepada otot kaki anda.
 CARA RAWATAN
  1. Rendamkan kaki didalam air suam yang dicampur dengan garam. Dengan ini ia membantu melegakan kaki anda.
  2. Minum air secukupnya setiap hari
  3. Pakai stokin tebal sewaktu tidur bagi mengelakkan kaki dari sejuk. Kaki yang sejuk mudah mengalami kekejangan
  4. Pakai seluar panjang sewaktu tidur
  5. Sapu minyak panas pada betis untuk elak angin sejuk masuk
  6. Lapik bantal di bawah/hujung kaki. 
CARA PENCEGAHAN
  1. Elakkan dari berdiri atau duduk dengan kaki bersilang dalam masa yang lama
  2. Lakukan senaman kaki atau senaman regangan setiap kali sebelum masuk tidur
  3. Terdapat kajian menunjukkan pengambilan suplemen magnesium sebagai vitamin sampingan kepada multi vitamin sewaktu hamil boleh membantu sesetengah wanita yang menghadapi masalah kekejangan kaki.

 SUMBER : WANITA DAN ISLAM



OSTEMATRIX bukan sekadar kalsium untuk tulang tetapi mengandung magnesium yg boleh membantu dalam saraf dan urat

HADAPI MASALAH SIMPUL BIAWAK@MENGKARUNG NI

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR PILIHAN ANDA
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823



Pakar Cantik

Monday, 14 April 2014

Sumber Kalsium Utk Yang Alah Laktosa





Alahan laktosa adalah ketidakupayaan badan untuk menghadamkan gula susu atau laktosa.Ianya berlaku kerana kekurangan enzim lactase secara sementara atau kekal. Enzim lactase ini terdapat di lapisan dalam usus.

2 jenis alahan laktosa:-

  • Alahan laktosa kekal (congenital) - ianya jarang berlaku manakala alahan laktosa lewat bagi golongan dewasa iaitu biasanya berlaku di kalangan orang asia dalam anggaran umur 20 tahun.
  • Alahan laktosa sementara - berlaku disebabkan kerosakan / kecederaan pada usus yang disebabkan oleh jangkitan kuman pada usus (Gastroenteritis),Penyakit usus seperti Coeliac Disease dan pembedahan usus.
Apakah tanda-tanda dan gejala penyakit ini?

Gejala ini akan kelihatan ½ hingga 2 jam selepas memakan makanan yang mengandungi laktosa.Genjala - genjala yang boleh dikenalpasti adalah bayi merengek dan menangis,Perut kembung dan memulas,Berak cair yang berbau busuk,Kentut yang berlebihan,Kulit melecet dibahagian punggung.

Apakah masalah yang akan timbul akibat penyakit ini?

Alahan laktosa sementara tidak akan menyebabkan komplikasi kepada kanak-kanak. Walau bagaimanapun, kes yang serius jika tidak dirawat boleh menyebabkan:
  • Kekurangan air dalam badan (Dehidrasi)
  • Kurang zat makanan
  • Pembesaran terencat
Bagaimanakah cara merawat masalah ini?
 
Kawalan pemakanan adalah cara utama merawat alahan lactosa. Cuba elakkan makan makanan yang mengandungi laktosa, di samping itu pastikan kanak-kanak tersebut mendapat makanan yang seimbang.

Dapatkan nasihat doktor sebelum memulakan sebarang rawatan.
  • Elak semua makananyang mengandungi laktosa.
  • Bayi yang menyusu susu ibu atau susu formula perlu ditukarkan kepada susu yang tidak mengandungi lactosa. Susu tersebut mungkin dibuat dari susu lembu tanpa laktosa (lactose free) atau susu soya.
  • Pastikan makan makanan seimbang dan mempunyai cukup nutrient untuk pembesaran. 
Bukan sahaja bayi ye sbb yg kita selalu dr bayi kan yg ada alah susu lembu ni tp sebenarnya dewasa pun ada ye, so mcm mana nak cukupkan keperluan kalsium tu lg2 pada ibu2 menyusu badan, dahla menyusu kan mmg perlu sangatla extra kalsium tu nnt kan dah 30 tahun sakit sana sini sapa susah kan

So caranya senang je telan je OSTEMATRIX ni sbm tidur utk keperluan kalsium anda seharian







BERMINAT NAK BELI OSTEMATRIX UTK KEPERLUAN KALSIUM ANDA SEHARIAN

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR PILIHAN ANDA
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823


Pakar Cantik