Sunday, 22 December 2013

Bagaimana Omega 3 Mengatasi Masalah Eczema


Ekzema adalah keadaan kulit di mana oleh kulit radang, gatal dan kering. Menggunakan krim luaran boleh melegakan masalah ini dan mencegah kekeringan dan keretakan. Walau bagaimanapun, kes-kes yang lebih teruk ekzema mungkin memerlukan rawatan dengan kortikosteroid topikal atau dadah yang dikenali sebagai alitretinoin yg khas untuk masalah radang eczema



Hasil kajian yang disiarkan dalam isu April 2008 bagi "British Journal of Dermatology" menunjukkan bahawa satu daripada omega-3 asid lemak, asid docosahexaenoic, yg boleh mengawal eczema dan meredakan keradangan

Omega-3 lemak membantu untuk menormalkan kulit anda dan mengelakkan dehidrasi dalam sel-sel anda. Ini membolehkan sel-sel kulit anda kuat lebih lembap, yang boleh membantu untuk mengurangkan garis-garis halus.Kekurangan asid lemak omega 3 ini boleh ditunjukkan dalam pelbagai cara, tetapi masalah kulit seperti ekzema, kulit yg menebal dan tumit retak adalah perkara biasa.

Omega 3 minyak mempunyai ciri-ciri anti-inflamasi. Kekurangan Omega 3 boleh menyumbang kepada keradangan kronik  termasuk lupus, artritis reumatoid, penyakit jantung, asma, dan ekzema.  
 
Seperti yang digariskan di "NATURAL HEALTH WEB". Omega 3 membantu melembap dan melembapkan kulit "dari dalam.

Pilihan saya of course OMEGA GUARD dr shaklee kerana ia minyak ikan yg asli bukan lemak ikan dan bukan dr hati ikan malah melalui penyulingan sebanyak 3 kali bg memastikan kandunganya kurang dr pencemaran

Yang best jika anak anda eczema juga anda boleh share dgn anak anda juga, dr umur setahun tau boleh ambil omega ni tp dgn dos tertentu dan cara yg tertentu


BELI 6 PERCUMA 1
PERCUMA KEHALIAN
REBET PEMBELIAN


BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING, SHAH ALAM



Pakar Cantik

Tuesday, 17 December 2013

Keputihan Semasa Hamil dan Cara Mengatasinya

Semasa kita hamil kebiasaanya tubuh akan mengalami pelbagai perubahan baik dr segi luaran juga dalaman. Perubahan yg biasa dialami adalah keputihan, jika mmg anda biasa mengalami keputihan anda akan dapati ketika hamil keputihan makin bertambah. Keputihan yg semakin bertambah ini adalah disebabkan oleh perubahan hormon dalam badan
Adalah penting bg anda untuk memastikan yg keputihan itu normal atau tidak normal kerana keputihan yg tidak normal akan menyebabkan jangkitan dan membahayakan fetus

KEPUTIHAN YG NORMAL

Leukorrhea adalah sejenis cecair yg  nipis dan kuang berbau. Ia adalah disebabkan oleh hormon estrogen yg merangsang selaput lendir badan iaitu lekorrhea semasa hamil bg melindungi saluran faraj dari jangkitan

KEPUTIHAN YG TIDAK NORMAL

Keputihan yg  tidak normal berlaku apabila lendiran itu berbau, berwarna hijau atau kemerahan dan menyebabkan kegatalan di sekitar faraj. Jangkitan yg biasa terjadi adalah CANDIDIASIS atau dikenali sbg jangkitan yeast

CARA MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN

  • Berjumpa doktor pakar, biasa doktor pakar akan berikan sejenis antiobitic bg mengatasi masalah tersebut
  • Pastikan kemaluan sentiasa bersih dan kering
  • Menggunakan panty liner

Tahukah anda dalam Shaklee ada produk yg dikenali sbg antibiotik semulajadi


Garlic terkenal dengan gelaran natural antibiotik kerana ia tidak mematikan bacteria baik seperti mana chemical antibiotic. Garlic juga bersifat antibacterial, antiviral dan antiparasit yang membantu mencegah dan mengurangkan kesan jangkitan.

Garlic complex adalah antibiotik yang selamat & semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk menigkatkan sistem imun tubuh lalu menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis Candida

Garlic Complex juga boleh diambil dgn set kehamilan shaklee




NAK DAPATKAN GARLIC UNTUK MASALAH KEPUTIHAN SEMASA HAMIL

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING, SHAH ALAM







Pakar Cantik

Saturday, 14 December 2013

Minyak Ikan Rahsia Kulit Berseri dan Sihat????




Yup Omega 3 juga sangat2 baik utk kecantikan dan memeliharan kesihatan kulit tau, nak nmpk muda dan kulit pinkish2 pun boleh dgn Omega 3 ini

Ramai juga dermatologist yg akan prescribe Omega 3 ni tau lg2 yg ada masalah jerawat, eczema atau kulit yg terlalu kering



 Omega 3 adalah asid lemak perlu.Asid lemak ini adalah jenis lemak yang penting untuk kesihatan setiap sel dalam badan anda , termasuk sel-sel kulit anda yg dikenali sbg  "lemak baik ". Omega 3 memelihara kelembapan kulit dan mencegah kekeduran kulitOmega 3 juga boleh melawan  radikal bebas. Radikal bebas juga merosakkan kulit dan menyebabkan kedutan. Omega 3 mengurangkan kerosakan ini dan membantu mencegah kerosakan kolagen. Tanpa kolagen , kedutan senang terjadi dan kulit menjadi semakin kusam dan kelihatan tua

Kelebihan Omega 3 untuk kulit adalah
  • Melembapkan kulit
  • Mencegah kedutan
  • Memperbaiki peredaran darah yg menjadikan kulit lebih berseri dan kemerahan
  • Bersifat anti inflamasi yg baik utk pesakit kulit seperti psiorasis dan eczema
  • Berupaya menyembuhkan jerawat

Jika anda mengalami kedutan pra-matang, kulit kering, kelemumur, atau lain-lain keadaan kulit yang sangat kering, kemungkinan anda mempunyai kekurangan Omega 3. Kelebihan Omega 3 ialah ia akan melembapkan kulit anda dari jauh ke dalam. Dah takyah nak membazir kat krim lain utk muka kan just ambil extra Omega 3 dalam diet seharian uolsss

Berikut adalah beberapa cara anda boleh mendapatkan sumber yang diperlukan anda Omega 3
  • Ikan air sejuk, seperti salmon, herring, sardin, dan tuna segar dua kali seminggu
  • Tambahan sekurang-kurangnya 1000 mg Omega 3 setiap hari
  • Flaxseed atau walnut minyak, atau walnut. 
  • Makanan lain yang mengandungi Omega 3 adalah buah kiwi, lingonberry , raspberi hitam, butternuts , kacang kemiri , dan kacang hazel .
  • Beberapa jenis telur mengandungi Omega 3 ini adalah dari ayam yang diberi makan diet yang istimewa.
Omega 3 terdiri daripada tiga lemak iaitu EPA, DHA dan ALA. EPA dikatakan sangat baik untuk kulit dan dengan itu anda perlu memastikan bahawa anda membeli makanan tambahan minyak ikan yang kaya dengan EPA.

Dan satu lg kriteria yg penting adalah cari minyak ikan yg kurang dr toksin dan pencemaran kerana ikan laut dalam ni biasanya terdedah pada pencemaran laut

Kritea2 ini ada pada OMEGA GUARD dr SHAKLEE iaitu kaya dgn EPA dan bebas dr pencemaran laut dengan melalui penyulingan berperingkat sebanyak 3 kali









TESTIMONI OMEGA 3 UNTUK KULIT BERSERI



Testimoni diri sdri with minimal mekap, bedak je :)


 BELI 6 PERCUMA 1
FREE MEMBERSHIP WORTH RM65

HUBUNGI SAYA SEGERA UTK KETERANGAN LANJUT   

SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM




Pakar Cantik

Tuesday, 10 December 2013

Turunkan Kolestrol Dengan Shaklee


Latley ramai yg cari supplemen utk yg ada masalah kolestrol ni, selalunya yg ada masalah kolestrol ni orgnya kurus dan bukan tahap obesiti pun dan biasanya yg kena ni tak mengira usia, ada yg muda2 lg dah ada masalah kolestrol tinggi





Ramai orang tahu kolesterol itu tidak baik, menjadi penyebab tekanan darah tinggi, meningkatkan kemungkinan serangan jantung, serangan strok (lalu lumpuh?) dan bermacam akibat buruk yang lain. Tapi berapa ramai yang tahu kolesterol itu juga perlu? Yang diperlukan cuma kolesterol baik (HDL) dan yang perlu diawasi adalah kolesterol jahat (LDL).

KOLESTROL BAIK


HDL atau kolesterol baik berguna untuk mengatasi masalah arteri tersumbat disebabkan saliran darah yang dibebani dengan pelbagai makanan berlemak dan berminyak. HDL tidak efektif apabila paras LDL terlalu tinggi (arteri akan terus tersumbat).

KOLESTROL JAHAT



Kolesterol LDL adalah kolesterol jahat karena kolesterol LDL melekat pada dinding arteri dan bisa menyebabkan perkembangan penutupan-penutupan arteri.

PUNCA KOLESTROL TINGGI
  • Mengamalkan pemakanan yang tinggi kandungan lemak
  • Obesiti/ Kegemukan
  • Kurang melakukan aktiviti fizikal
  • Keturunan
  • Penggunaan ubatan tertentu

PENYAKIT YG DISEBABKAN KOLESTROL TINGGI
  • Jantung
  • Hypertensi
  • Gangguan Fungsi Hati
  • Obesiti
  • Diabetes

SUPPLEMEN CADANGAN UNTUK MERENDAHKAN KOLESTROL




Omega Guard adalah minyak ikan yang kaya dengan EFA (essential fatty acid), atau asid lemak perlu. Asid lemak jenis Omega-3 membantu meningkatkan kadar kolesterol HDL (kolesterol baik). Kolesterol baik ini akan mengeluarkan kolesterol dalam pembuluhd arah agar tidak terjadi pengenapan kolesterol di situ.


Bawang putih telah digunakan sejak turun-temurun untuk menurunkan kadar kolesterol.
Lecithin meneutralkan kolesterol dalam darah. ia membantu mengurangkan kadar kolesterol kita. Ia adalah pengemulsi kolesterol yang yang utama


BERMINAT DGN SUPPLEMEN UNTUK MENURUNKAN KOLESTROL ANDA
HUBUNGI SAYA SEGERA UTK KETERANGAN LANJUT   
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR


ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM


Pakar Cantik

Sunday, 8 December 2013

Omega Guard Vitamin Yang Sesuai utk Semua Golongan


Bulan promosi OMEGA GUARD ni mmg antara promosi yg ditunggu ramai termasukla saya sbg pengguna setia omega ni

Saya bermula nk mkn omega ni pun dulu2 sbb saya ada masalah jantung berdegup pantas, biasa 100 lebih tu normal bg saya padahal org biasa dalam 80 mcm tu n yg plg teruk masa lps bersalin anak ketika terus mencanak naik 150 n kena bg oksigen, masa kena tu mmg susah nak bernafas n janting rasa ketat sgt disebabkan terlalu tinggi, dahla baru lps bersalin, nak susukan baby, mmg agak mencabar bila diigt2 tau tp alhamdulillah skrg dah semakin ok



Omega Guard vitamin untuk semua golongan dan antara khasiatnya adalah
1. Ibu mengandung-membantu pembentukan dan perkembangan otak janin menjadi lebih cerdik, bijak dan cergas.
2. Ibu menyusu-meningkatkan kualiti susu badan dan membantu minda ibu dan bayi menjadi lebih kuat daya ingatan dan tumpuan.
3. Kanak-kanak- menjadikan otak dan minda anak anda cergas, mudah memberi tumpuan pada pelajaran,cepat faham dan mudah tangkap, bijak dan cerdik dan meningkatkan sistem keimunan
4. Wanita- menjadikan kulit anda semakin cantik, halus dan berseri.
5. Orang berdiet- menjadikan tubuh badan langsing dan kurus juga mengempis dan menegangkan perut.
6. Warga emas- meredakan dan mencegah sakit lutut, sendi dan tulang
7. Pesakit asthma, migrain, jantung, darah tinggi, diabetis, eczema teruk dan lain lagi.
 
TESTIMONI MEREKA YG MENGAMALKAN OMEGA GUARD UNTUK PELBAGAI KEGUNAAN




HUBUNGI SAYA SEGERA UTK KETERANGAN LANJUT   
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR

ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM
Pakar Cantik

Monday, 2 December 2013

Vitamin Untuk Ibu Hamil : Omega Guard


Bulan Disember tiba dgn promosi yg lebih gempak dan best

Produk kegemaran ramai ni OMEGA GUARD

One of my feveret produk ni sebenarnya tau, mmg tak boleh tinggal setiap hari dan setiap bulan dari yg 1st saya jatuh cinta

Antara set2 yg boleh kita include dgn OMEGA GUARD adalah

♥ set kehamilan
♥ set kanak2
♥ set darah tinggi, kencing manis dan kolestrol
♥ set kesihatan wanita
♥ set kesihatan lelaki
♥ set kesihatan sendi
♥ set buasir
♥ set kulit
♥ set slimming



Ok harini saya nak cerita tentang SET KEHAMILAN dahulu dan fungsi omega ni terhadap kehamilan



Selain dari nutrisi lengkap yg lain, para peneliti menemukan pentingnya konsumsi Omega-3 bagi ibu hamil dan menyusui.
Penelitian manfaat Omega-3 untuk ibu hamil dan menyusui :
Dalam buku Omega-3 Oils, A Practical Guide, 1996 karangan Donald Rudin, M.D. dan Clara Felix disebutkan bahwa Omega-3 berperanan penting dalam perkembangan sistem imun, yang terbentuk selama masa kehamilan dan bulan-bulan pertama setelah kelahiran.
 




Asid lemak Omega-3 juta memiliki peranan yang sangat penting pada perkembangan otak janin. Pada tahun 1968, seorang ilmuwan Swedia, Lars Svennerholm menemukan DHA (dari Omega-3) adalah menyerupai asid lemak lemak yang terdapat dalam otak dan merupakan bahan asas penyusun sel otak. Dia juga menyimpulkan bahawa perkembangan sel otak janin sangat tergantung pada jumlah Omega-3 yang berasal dari ibunya, kerana janin belum dapat mengubah asam lemak tidak januh dalam tubuhnya sendiri.

Sebuah komiditi ahli yang dipimpin oleh Berthold Koletzko, M.D., Rumah Sakit Anak Dr. Von Hauner, Universitas Munich menyatakan bahawa wanita hamil dan menyusui harus mengambil setidaknya 200 mg DHA per hari. Mereka berpendapat wanita yang mengambil Omega-3 DHA lebih tinggi memiliki kehamilan lebih sihat, dengan berat bayi lahir yang lebih tinggi dan kehamilan prematur yang lebih sedikit. Pengambilan DHA juga dihubungkan dengan peningkatan kecerdasan anak dan perkembangan mata.

University of Western Australia meneliti 98 wanita hamil yang mengambil 4 gr suplemen Omega-3 dari ikan atau 4 gr olive oil (minyak zaitun) perhari selama 20 minggu masa kehamilan hingga bayi lahir. Setelah anak yang lahir berusia 2 tahun, dilakukan ujian untuk menilai perkembangannya. Anak-anak yang ibunya mengambil suplemen Omega-3 juga memiliki nilai yang lebih tinggi pada koordinasi mata dan tangan, kemampuan bertutur, lamanya waktu berbicara, serta jumlah kosa kata yang mereka miliki dibandingkan dengan anak yang ibunya mengambil Olive Oil. Profesor Susan Prescott yang memimpin penelitian tersebut menyebutkan suplemen Omega-3 yang diambil berterusan selama kehamilan sgt diperlukan dan banyak manfaatnya utk ibu dan juga bayi



KHASIAT LAIN OMEGA 3 SEMASA KEHAMILAN


  • Sesuai utk mereka yg ada GDM ketika hamil kerana akan membantu menstabilkan gula dalam darah
  • Membantu mengawal tekanan darah
  • Mengawal dari kenaikan berat badan yg mendadak
  • Melembapkan kulit sbb ada sesetengah wanita yg mengalami kekeringan kulit sepanjang kehamilan
  • Mengurangkan allergy pada bayi, jika ada sejarah dalam keluarga atau anak terdahulu yg ada asma atau eczema boleh ambil omega sebagai langkah mengurangkan
  • Mengurangkan risiko utk kehamilan pramatang

SUMBER OMEGA 3

Makanan yg kaya dgn khasiat omega 3 adalah seperti salmon, tuna, anchovies dan ikan hering, selain utu terdapat juga dalam kekacang


Namun ada doktor yg berpendapat yang ibu hamil tidak digalakkan mengambil sumber ikan yg banyak kerana dikhuatiri dgn tahap pencemeran yg mgkn ada pada ikan tersebut sbb ikan2 laut ni terdedah pada pencemaran spt merkuri, plumbum dan arsenik jd lebih elok jika khasiat ini didapati dr bentuk supplemen

Pilihan saya semestinya OMEGA dari Shaklee kerana:


KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE




  1. Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen.
  2.  Teknologi ini dapat menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yg terdapat dalam ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri, etc. Kebanyakan jenama lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesiahatn seperti plumbun,merkuri,etc . (Info tambahan didapati daripada nutrionist Shaklee, katanya tak semua pengeluar minyak ikan menggunakan penyulingan proprietari tiga molekul. Kalau ada pun hanya penyulingan 1x atau 2x sahaja. Kenapa? Sebab penyulingan proprietari tiga molekul ni merupakan satu proses yang mahal. Shaklee sahaja yg melalui penyulingan 3x sbb nak berikan yg terbaik utk pembeli2nya)
  3. Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana di hati lah terdapat kandungan toksik tinggi
  4. Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau kita rujuk jenis2 ikan dan tahap merkurinya, ikan-kan yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain..Ditambah dgn proses penyulingan 3x, Omega Guard memang terbaik.
  5. Omega guard (minyak ikan) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA.
  6. Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA.

6 BOTOL  PERCUMA 1 BOTOL
PERCUMA KEAHLIAN
REBET BELIAN


BERMINAT NAK DAPATKAN OMEGA SBG PELENGKAP NUTRISI KEHAMILAN ANDA

HUBUNGI SAYA SEGERA UTK KETERANGAN LANJUT




SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM






Pakar Cantik

Kepentingan Detox

Memandangkan HERBLAX tgh on demand skrg so nak buat entry khas utk detox sbb ramai yg igt herblax ni khas utk slimming je kan tp sebenarnya sesiapa sahaja perlu detox lg2 yg selalu masalah letih tak menentu, dah telan supplemen dah cukup tido tp dok letih je lg tu tandanya mmg anda perlu BERDETOX

 Usus Kita




Usus adalah bahagian badan yang bertanggungjawab untuk menyerap khasiat daripada makanan dan memproseskan bakinya untuk membentuk bahan buangan untuk dibasmi atau dibuangkan. Usus manusia terdiri daripada usus besar dan usus kecil. Kesihatan badan berkait rapat dengan kebersihan kedua dua usus besar dan usus kecil ini.


Bagaimana Usus Toksin Menjejas Kesihatan Kita?

Semasa proses penghadaman, sebahagian besar makanan yang kita makan akan membentuk bahan bendalir dalam saluran usus. Walaupun kebanyakan bahan ini akan dikeluarkan daripada badan melalui proses pembuangan yang normal, tetapi masih ada sebahagian daripadanya yang melekat di atas dinding usus yang kemudiannya menjadi plag.


Plag bendalir ini bukan sahaja menyekat proses pembuangan yang betul dan mencegah penyerapan khasiat yang sewajarnya, tetapi ia juga merupakan tempat pembiakan parasit dan patogen yang boleh mencemarkan darah dan limpa serta meracunkan sistem keseluruhan. Keadaan ini dikenali sebagai usus toksin.


Jika badan terpaksa mengeluarkan toksin buangan yang berlebihan untuk sepanjang masa, maka tidak hairanlah kadang-kala ia akan terjejas keberkesanannya dan membenarkan penyakit berjangkit. Usus toksin adalah faktor utama di mana makanan yang dimakan tidak ditolenransi dan membawa masalah kesihatan. Jika organ utama yang bertanggungjawab mengeluarkan bahan buangan toksin gagal berfungsi, maka badan kita akan mendapat penyakit dengan mudah.


Apabila badan kita tidak mengeluarkan bahan buangan, toksin-toksin akan berkumpul di dalam usus dan mengakibatkan auto-intosifikasi ataupun penghasilan toksin sendiri. Ini juga akan menyebabkan saluran darah yang melapisi dinding usus menyerap toksin-toksin ini ke dalam aliran darah dan akhirnya mencemarkan semua organ badan.
Sebahagian tanda-tanda yang nyata gejala toksin-toksin ini adalah : cirit birit, masalah sembelit, keletihan, sakit kepala, mata menjadi kusam, kulit yang bermasalah, berbintik, sakit otot, masalah saraf, badan dan nafas berbau serta kelihatan murung.


Masalah Usus Dan Sembelit

Salah satu masalah usus yang dihadapi kebanyakan orang adalah sembelit. Sembelit bermaksud masa yang lama diambil untuk melakukan proses pembuangan toksin. Jika masa pengangkutan ini berpanjangan, lebih lamalah toksin akan tertinggal di dalam usus dan ini akan membenarkan bahan-bahan toksin tersebut menjadi busuk, menapai dan kemungkinan diserap semula ke dalam badan.


Lebih lama badan anda terdedah kepada bahan rosak dan toksin ini, lebih besar risiko pembentukan penyakit. Mukus yang lekit dan licin berlumut terbentuk diatas dinding dalam usus dan menjadi tempat untuk pembiakan bakteria, cacing dan parasit. Parasit ini akan menyerap khasiat yang diperlukan oleh badan dan menjejaskan kesihatan sistem badan.


Apa Itu Penyahtoksifikasi?

Penyahtoksifikasi adalah proses pembersihan, peneutralan dan penyingkiran toksin daripada badan, dan pembersihan mukus yang berlebihan dan sesak. Kebanyakkan toksin berasal daripada makanan kita, barangan kimia yang digunapakai dan juga dari pendedahan kepada alam persekitaran. Lemak yang dioksida, kolesterol, radikal bebas dan molekul-molekul pencemar bertindak sebagai toksin di dalam badan kita.


Penghadaman yang tidak sempurna, usus yang bertindak lambat dan disfungsi, fungsi hati yang lemah dan proses pembuangan melalui ginjal, saluran pernafasan serta kulit yang lemah akan menambahkan toksin. Penyahtoksifikasi melibatkan penukaran diet dan cara hidup yang boleh mengurangkan pengambilan dan memperbaiki pembuangan toksin.


Kelebihan Pembersihan Usus

Pembersihan usus adalah proses penyahtoksifikasi badan yang utama. Ia adalah jalan pemulihan yang penting. Pembersihan usus yang sempurna adalah penting dan merupakan cara utama untuk mengembalikan badan kita ke tahap yang seimbang, kesihatan yang bertambah baik dan menambahkan tenaga. Justeru itu, ia juga membolehkan sistem badan yang lain untuk dibersihkan. Apabila anda membersihkan usus anda dan mengimbangkan semula bakteria yang baik dan buruk mempunyai penghasilan enzim yang mencukupi, serta makanan yang dimakan dan penghasilan vitamin dalaman adalah betul, makanan yang tidak ditoleransi akan diperbaiki atau hilang.

SUMBER : BLOG NURKHAI





Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.


BOLEH PILIH NAK USUS YG KOTOR KE YG BERSIH, BILA BERSIH TU BADAN BOLEH BERFUNGSI DGN LEBIH EFISIEN TAU SO HASILNYA BILA BERDIET TU LEBIH CPT NAMPAK

CEPAT DAPATKAN HERBLAX DGN HARGA YG BERBALOI2 DGN HASILNYA
 
HUBUNGI SAYA SEGERA UTK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM



Pakar Cantik