Tuesday, 29 October 2013

Kelebihan Bioflavanoid dalam Vitamin C Shaklee









Inilah dia rupenya packing baru VITAMIN C yg menjadi kegilaan ramai tu, Harini saya nak sentuh sikit mengenai kandungan dan apa maksud flavanoid yg terkandung dalam Vitamin C ni dan siap ada perkataan baru lg iaitu PLUS menjadikan ia lebih ohsem

 

APA ITU BIOFLAVANOID
 
Bioflavonoids merangkumi sekumpulan besar nutrien dengan aktiviti antioksidan. Bioflavonoids sitrus, yang merupakan sebahagian daripada kumpulan nutrien yang berasal dari kulit dan pulpa produk sitrus. Bioflavonoids sitrus bertindak secara sinergistik dengan vitamin C. Setiap bahan meningkatkan tindakan yang lain. 
Bioflavonoids sitrus diperlukan oleh vitamin C untuk digunakan dengan berkesan oleh badan. Ia juga meningkatkan keberkesanan vitamin C dengan melambatkan kerosakan.

FUNGSI BIOFLAVANOID
 

Bioflavonoids bertindak bersama vitamin c untuk :
1. melindungi dan mengekalkan struktur salur kapilari darah
2. mempunyai kesan antibakteria
3. menggalakkan peredaran darah
4. merangsang pengeluaran hempedu
5. mengekalkan tahap kolesterol darah yang lebih rendah
6. merawat dan mencegah katarak
7. bertindak sebagai antihistamin
8. mempunyai ciri-ciri anti-radang
9. mengurangkan gejala herpes mulut


Bioflavonoids juga berfungsi sebagai antioksidan dalam tumbuh-tumbuhan. Cuba kita lihat, tumbuh-tumbuhan yang terdedah kepada cahaya matahari sepanjang hari, menerima dos cahaya ultraungu (UV) yg tinggi kan? Bioflavonoids membantu melindungi tumbuhan daripada sinaran UV yang berbahaya dan meneutralkan radikal bebas molekul tidak stabil dengan elektron berpasangan yang mereka keluarkan.

 Dan apa yang BEST nya tu, kesan antioksidan bioflavonoids yg sama macam ni jugak berlaku pada manusia yg mengambilnya.


BAHAN MAKANAN YG MENGANDUNGI BIOFLAVANOID 

Bioflavonoid banyak terdapat pada bahan putih tepat di bawah kulit buah citrus. Bioflavonoid juga terdapat dalam lada, anggur, kayu pinus, bawang-bawangan, berry, teh hijau, sorgum, apricot, kedelai, tomat, brokoli, seledri, paprika, buncis, delima, jeruk nipis, jeruk lemon, anggur, apel, pir, stroberi dan lain-lain.

BAHAN YG MENGURANGKAN KADAR BIOFLAVANOID DALAM TUBUH


Beberapa bahan dapat menghilangkan bioflavonoid dari tubuh. Salah satunya yang paling buruk adalah asap rokok dan banyak minum alkohol. Aspirin dan ubat-ubatan penghilang rasa sakit juga dapat membuang bioflavonoid dari tubuh. Demikian pula dengan antibiotik dan cortisone.

SIAPA YG PERLUKAN


1) PEROKOK –asap rokok merosak bioflavanoids dan vit c dengan cepat. 

Perokok memerlukan extra bioflavanoids dan vit c utk melawan kerosakan sel dari asap rokok 
Perokok pasif juga memerlukan extra bioflavanoids dan vit c
2) Orang tua
3) Penderita asma dan alergi
4) penderita kencing manis
5) orang yang terkena jangkitan kerana bioflavanoids dan vit c dapat mengurangkan risiko infeksi
6) penghidap hypertensi – dapat menurunkan tekanan darah
7) orang yang stress – dpt mencegah stress dan proses pemulihan stress dapat dipercepat dengan mengambil bioflavanoids dan vit c


Kira dalam bahasa mudahnya BIOFLAVANOID ni akan menambahkan keberkesanan VITAMIN C dalam badan kita dan mengelakkan dari cpt teroksida dan apa yg bagus lg ia adalah dr CITRUS BIOFLAVANOID yg menjadikan ia selamat utk ibu2 yg hamil serta menyusukan anak

Tau tak skrg ni vitamin c shaklee ni dah habis lg tau sbb tu saya amek pre order cpt2 minggu lepas, yg mana taknak lepaskan peluang diorg dah dpt dah tau, saya sdri amek byk stok tp dah habes juga dan di hq dah putus stok so nampaknya kena tgu 1-2 weeks lg utk sampai so mana2 yg nak booking tu plz cpt ye


BERMINAT NAK DAPATKAN VITAMIN C SHAKLEE YANG SUPER HOT INI

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING, SHAH ALAM

 


Pakar Cantik

Sunday, 27 October 2013

Nutriferon Penawar Utk Kanak2 Eczema dan Alahan Susu Lembu

For me yg dah beranak 3 ni alhamdulillah ketiga2 anak takde masalah ini, start tau ade masalah ini masa anak first dulu sbb mula2 tu adela terbagi anlene tu sikit sbb susu takde lg masa pas bersalin then dia muntah, bila bawak doctor, dok kate mgkn lactose intolerrent, ok masa tu mmg niat nak full breastfeed dia so mcm endah tak endah gakla doktor tu ckp apa kan tp still beli yg susu soya tu tp lps minum tu pun dia muntah so kesimpulannya masa tu mmg dia nak susu fresh from the ladang so kuatkan semangat dan alhamdulillah dia dpt susu ibu sepenuhnya sampai satu setengah tahun

Tp kiranya mmg first time dengo masalah ni, kalau anak2 yg menyusu badan ni pun ibu2 pun kena jaga mkn tau, masalah ni mgkn boleh sembuh tp ada yg kekal sampai dewasa tak boleh minum susu lembu ni

Jom kita belajar sedikit sebanyak mengenai masalah ini





Apa itu alahan susu lembu?

"Susu terdiri dari protin,gula lemak,vitamin,bahan galian dan air. Ada sebahagian kanak-kanak mempunyai sistem immunologi abnormal yang bertindakbalas kepada protin susu. Ini menghasilkan keadaan dipanggil alahan kepada susu lembu.


Apakah ia masalah biasa?

Antara 1–5 % bayi ada alahan kepada protin yang terdapat dalam susu lembu dan susu formula yang berasaskan susu lembu.
Kebanyakan bayi akan bebas dari alahan susu lembu pada usia 2 atau 3 tahun.


Bagaimana mengesan alahan tersebut?

Tanda dan gejala akan timbul dalam jangka masa 6 bulan pertama
2 Jenis tindakbalas utama :
Serangan gejala nafas berbunyi, muntah,gatal ,ruam / bintat (urticaria), bengkak pelupuk mata dan bahagian lain badan(angioedema) dan tindakbalas seluruh badan(anaphylaxis) yang cepat dan menyerang secara tiba-tiba.
Tindabalas yang lewat adalah perkara yang lebih biasa dan ia mengakibatkan gejala termasuk berak cair, najis berdarah, muntah, perut memulas dan pembesaran terbantut (poor growth)
Dapatkan nasihat doktor untuk diagnosa kerana tanda-tanda ini juga biasanya timbul dalam penyakit lain.

Apa kemungkinan masalah yang timbul dari alahan susu lembu?

Masalah yang mungkin timbul termasuk :

  • Mempunyai risiko tinggi mengalami alahan seperti asma dan ekzema
  • Penyakit usus disebabkan alahan susu lembu menyebabkan anak tidak membesar.
  • Kekurangan zat makanan boleh berlaku sekiranya penukaran susu bukan berasaskan susu lembu tidak dilakukan pada peringkat bayi.
  • Kemungkinan berlaku kematian akibat serangan teruk (anaphylaxis)


Bagaimana alahan terhadap susu lembu dirawat?


  • Bagi kes alahan susu lembu yang teruk, ubatan seperti epinephrine/adrenaline dan antihistamin adalah perlu.
  • Elakkan pengambilan semua makanan berasaskan susu lembu.
  • Ibu yang menyusukan anak mereka juga dihalang dari mengambil makanan berasaskan susu lembu. aku memang minum susu lembu...ducthladu full cream lagi...ok je D.A before ni...
  • Bayi yang diberi susu formula disyorkan menukar kepada susu yang berasaskan soya atau yang diproses menjadi separa hadam (chydrolysate based formula).Bagi kes yang teruk tukarkan kepada susu yang berasaskan asid amino dan ini mungkin boleh membantu.
  • Vitamin D dan tambahan kalsium mungkin perlu jika anak anda tidak mengambil susu.
  • Susu lembu mungkin boleh diberikan semula kepada anak anda pada usia 12 -18 bulan dengan pengawasan doktor.


Apakah cara mencegah alahan susu lembu?

Memberi susu badan sepenuhnya selama 6 bulan adalah digalakkan kepada bayi yang mempunyai sejarah ahli keluarga yang mengalami alahan seperti asma,eczema untuk melewatkan gejala jika bayi anda ada alahan pada susu lembu.
Sekiranya bayi anda terpaksa diberi susu formula, susu yang telah diproses menjadi separa hadam (chydrolysate based formula) adalah pilihan yang terbaik.


Ok berbalik semula utk supplemen cadangan dalam shaklee untuk masalah ECZEMA, kebiasaannya mmg saya akan cadangkan MEALSHAKE namun ada kanak2 yg eczema ni ada yg termasuk pakej dgn alahan susu lembu dan mealshake ada kandungan susu lembu jd tidak begitu sesuai utk mereka ini jd the best utk mereka ini ada NUTRIFERON dan OMEGA GUARD


Penyakit Eczema ni adalah berkaitan dgn imuniti jd NUTRIFERON the best sbg penggalak imunisasi

NutriFeron berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu
- Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
- Menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit serius dan penyakit.

Oleh itu, amat perlu bagi kita untuk menolong badan kita membantu diri kita sendiri dan itulah tujuan Nutriferon; untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli untuk menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi dalam skop yang luas terhadap serangan selsema, virus dsb.

Omega Guard ni boleh bertindak sbg anti radang dan anti inflamasi pada kanak2 yg eczema, juga boleh melembapkan kulit yg kering

Ok jom kita tgk testimoni kanak2 yg ECZEMA ni



"Sharing tentang nutriferon & my dotter. Alhamdulilah selepas suffer hampir setahun dari allergik, ekzema, alahan walau apa pun nma nya. Pasti ada tanda2 kulit kering & gatal seluruh bdn. Hampir 80% badan mia merah, kulit kepala berkuping2 dan kulit kering. Dah macam2 produk dari luaran mahupun dalaman. Satu pun tak sembuh2 jugak.

Hari ni hari ke-4 ber "NUTRIFERON SHAKLEE". Alhamdulilah kesan yg positif. Dengan izin Allah diberi bantuan nutriferon ni.. Walaupun belum sepenuh pulih. Tapi boleh nampak kulit dia jadi normal balik. In Shaa Allah akan diteruskan sampai bila-bila



"Anak ke-2 saya, Ameer Ilman. Sejak dari usia 4 bulan dah ada Eczema. Honestly, dulu memang balik kerja menangis tengok anak mcmni, cakap dengan husband, apa lagi kita nak ikhtiar utk anak kite ni. Kesian. Tak sampai hati tengok dia. Alhamdulillah, genap usia dia 7 bulan, perlahan-lahan kami dah faham camane nak control eczema dia.. Gambar di atas, baru-baru ni dia pegang kulit telur yg baru saya pecahkan nak masak, in 15 minutes, muka dia merah, mata bengkak, celah-celah lengan semua naik bengkak n bintat. Naik bulu roma saya ni! tak nak tengok dia sakit balik.. kasi nutriferon, bancuhkan susu dia ditambah dengan Omega Guard dgn segera, lap badan dia bersih2. In less than 1 hour, Ilman lena dan bengkak n merah kat muka n serata badan dia hilang!!"




Nutriferon ni didatangkan dalam bentuk sachet, jd utk kanak2 yg setahun ni ada dos tertentu utk mereka, boleh dapatkan nasihat cara pemakanan dr distributor anda, jika beli dari saya opkos saya akan bg punya no worries. Bagi saya setiap rumah kena ada ni tau ala2 mcm first aid kat rumah, bukan takat eczema je bila anak dah start rasa nak demam tu boleh bg terus kat dia




BERMINAT NAK DAPATKAN NUTRIFERON UTK ANAK2 ANDA

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING, SHAH ALAM





Pakar Cantik

Saturday, 26 October 2013

Collagen Powder Shaklee : Belum Habis Sekotak Tapi Result Sgt Super Ohsem

Sepanjang minggu ni nampaknya menghadapi kekalutan disebabkan stok Vitamin C yg baru sampai dan tak sampai 3 hari habis, semua pakat berebut2 nak, bila dah kate habes lg kt HQ lg ramai yg nak, haih pelik kan manusia mmg mcm tu bila nmpk bende tu org berebut2 nak, baru diorg pun terasa nak
Ok tutup dulu kisah Vitamin C ni sbb stok pun dah nak habes so nak cita bab promo collagen powder shaklee yg bakal berakhir dalam masa 3 hari lg

Minggu lepas sapa yg ada tgk nona mesti tgk kan yg ada slot khas utk collagen, so ni saya petik 3 yg bg sy penting dlm pemilihan produk kolagen yg baik

1. Collagen yg bagus adalah collagen yg mudah larut dlm air

Collagen shaklee ni sgt2 cpt larut air, bukak sachet masuk dlm bekas kacau2 je dh larut, xperlu nk shake2, tanpa pewarna n perasa tambahan, pure tau....

2. Collagen yg bagus n bermutu tinggi mmg hrga agak mahal

Sumber collagen ni pula adalah dr ikan merah yg duduk dlm air sedalam 5000meter, kalau letak sebiji keta dlm tu pun kemek, bygkan punya tahan lasak ikan ni, harusla bermutu tinggi kan collagen ikan merah ni

3. Info yg last apa2 produk bg masa dlm tiga bulan utk nmpkkan hasil, kalau produk tu claim boleh cantik mulus dlm seminggu mesti something wrong kot


Harini saya nak update 2 TESTIMONI GEMPAK pengguna COLLAGEN POWDER SHAKLEE ni, bukan cakap sebarangan tau tp mmg dah terbukti belum habes sekotak tp kesannya mmg mabeles



betul ke bohong? sape penjual SHAKLEE? meh sy nk kasi testimoni yg superb gojes nih.sy bkn penjual & blm jd ahli Shaklee tau, just bli dr agent dropship sy jerk.kulit sy mmg sgt2 b'problem.so sy try gugel kehebatan SHAKLEE COLLAGEN nie.fuhh!! mmg terbaek lah.1box ade 15 schet, tp baru jer mkn 8 schet.pic yg x mekap tu pic smlm nk klr rmh.no edit, no camera360 taw! "alif lam lam ha, sape tipu dia berdosa" tp sy x tipu pon taw.heheh. x pakai pape pon, just tepek bedak baby johnson jerk.parut2 pon dah x nmpk dah.kulit sy smooth jer.tp muka sy x nmpk bersih sgt pon, sbb byk lalat berak merata2..heheh. SHAKLEE COLLAGEN mmg best!!!



assalamualaikum... saya nk buat testimonial mengenai colgen powder shaklee.. pada mulanya cuma nk cuba2.. tapi ternyata berkesan n serasi dengan saya slps guna 5 sachet.. alhamdulilaah.. xpyh nak pakai foundation.. tabur bedak baby n touch up sikit2.. xpayah nk pakai 5inci g makeup... hanya dengan colgen + vita c.. membuatkan saya teruja dengan diri sndiri.. org sekeliling saya pun persan.. lagi2 en.tunang.. huhu.. terima shaklee...

pic selepas (pic today) no edit2.. just guna cemra hp nokia c3 jek...



BELI 3 KOTAK DAN DPT FREE MEMBERSHIP
BELI 6 KOTAK FREE SEKOTAK LG COLLAGEN FREE MEMBERSHIP FREE COQ10 FREE POSTAGE BONUS BELIAN


TERUJA DGN TESTIMONI DI ATAS

BOLEH HUBUNGI SAYA UTK KETERANGAN LANJUT SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM

Pakar Cantik

Tuesday, 22 October 2013

Vitamin C Shaklee: Fungsi Vitamin C Pada Kulit dan Tubuh Kita




Vitamin C atau dikenal dengan asid absorbic ini mempunyai peranan yang sangat penting dalam pembentukan kolagen yang membantu meningkatkan sistem imuniti tubuh serta membantu penyerapan zat besi.

 Manfaat Vitamin C untuk Kulit

  • Mencerahkan kulit, membuat kulit sihat dan bercahaya
  • Memperbaiki tekstur kulit yang kusam dan pucat
  • Melindungi kulit dari radikal bebas
  • Mengurangkan proses pigmentasi akibat pengaruh UV B
  • Meningkatkan sintetis kolagen
  • Sebagai antioksidan
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan pada kulit

Manfaat Vitamin C Bagi Tubuh


1. Mencegah stroke

Ada banyak bukti bahawa diet tinggi antioksidan yang kaya buah dan sayuran membantu mengurangkan penyakit kardiovaskular. Namun beberapa study penting menunjukkan bahwa mereka dengan pengambilan vitamin C dalam tubuh mereka, risiko untuk menderita stroke (terutama pada wanita) semakin menurun

2. Melawan kanser

Beberapa penelitian menunjukkan bahwa beberapa wanita yang megambil banyak vitamin C dari makanan seperti buah-buahan atau sayur (bukan suplemen), memiliki risiko lebih rendah terkena kanser payudara.

3. Meningkatkan mood




Sejak dulu sudah diketahui bahawa kekurangan vitamin C dapat menyebabkan perubahan psikologis. Belum lama ini, peneliti dari McGill University menunjukkan bahawa pemberian suplemen vitamin C (500 mg dua kali sehari) bagi pesakit mental yang kekurangan vitamin C, secara signifikan membantu meningkatkan mood mereka

4. Mengubati infeksi vagina (BV)

Infeksi vagina merupakan penyebab paling umum dari keputihan dan biasanya menimbulkan bau tidak sedap, yang mempengaruhi hingga 30 persen wanita hamil dan sepersepuluh wanita yang tidak hamil. Dua studi terbaru menunjukkan bahwa pemberian vitamin C tablet untuk vagina (250 mg selama enam hari) dapat mengubati bacterial vaginosis (BV) dengan cara menurunkan pH vagina .

5. Memperbaiki kulit

Vitamin C adalah antioksidan yang paling banyak diperlukan kulit, di mana ia membantu meneutralkan radikal bebas yang menumpuk akibat  sinar matahari dan usia. "Pemberian vitamin C yang dikombinasi dengan bahan lain, memperbaiki beberapa tanda-tanda penuaan termasuk garis-garis halus, pigmentasi tidak merata, warna kulit dan tekstur," kata Dr Mariusz Sapijaszko, direktur medis dari Youthful Image Cosmetic Surgery Clinic dan seorang profesor dermatologi di University of Alberta.

Pilihan saya opkos VITAMIN SHAKLEE

 

  • Teknologi penghasilan Vitamin C Shaklee adalah sustained release.Kenapa perlu teknologi sustain release? Sebab vitamin c mudah musnah,bersifat larut air dan tidak dapat disimpan lama dalam badan. Sustained release adalah teknologi yang membantu Vitamin C untuk kekal lama dalam badan dimana hanya 100mg vitamin C dilepaskan ke dlm badan setiap sejam.
  • Satu tablet vitamin C Shaklee bersamaan dengan 7 setengah biji oren.
  • Vitamin C Shaklee lengkap dgn bioflavonoid (bahan penting yang membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik).. dan vitamin C shaklee semulajadi tanpa bahan pewarna atau perisa tambahan

TERCARI2 VITAMIN C YG SUPERB DAN KESAN YG BEST

SEGERA DAPATKAN VITAMIN C SHAKLEE


HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT

SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 
 

COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM



Pakar Cantik

Friday, 18 October 2013

Vitamin C Shaklee Yang Super Hot Itu Akan Kembali

Ahah i bet ramai kan yg dah tertunggu2 kan stok vitamin c ni, saya pun samalaaaa huhu dah dekat setahun tau takde, actually saya dah start ambil booking kat fb n fanpage n customer2 lama saya yg mmg dah nak sgt vitamin c ni, sblm ni diorg amalkan vitamin c chewable tp bila dah sebut vitamin c yg ni nak sampai, meloncat2 semua nak booking kan

Okla jom kita tgk apala sgt KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE ni ye






  1. Time released..semulajadi tanpa bahan pengawet..sesuai utk org yg gastrik.
  2. Bio flavonoid dlm vitamin C membantu vit c jd lg aktif..klau vit e kena ade selenium...vit c perlukan Bio flavonoid...
  3. klu demam atau selsema x perlu mkn ubat doktor. Patahkan 2 bj VITC dan telan...
  4. Maksud Sustained release tu,vit c tu akan di 'release' utk bdn scr berperingkat..let say viamin tu 500mg,so,stiap 1 jam,100mg vit c akan direlease utk kegunaan bdn...
  5. Knp susah2 je shaklee cipta time release?
    Sbb vitamin c dapat diserap dgn baik oleh badan pada dos yang rendah. Semakin tinggi dos semakin sedikit yang dapat diserap.
  6. Vitamin C ini dihasilkan bersama-sama bioflavonoids complex! Bioflavonoid ini adalah antioksidan yang sangat superb yang hanya boleh didapati dari buah-buahan asli. Jadi, tak ade dalam vitamin C sintetik. Bahan ini mempunyai fungsi yang spesifik untuk meningkatkan kesihatan badan dari pelbagai sudut. Bahan ini menyokong pertumbuhan sel yang sangat baik, untuk kesihatan jantung, dan juga untuk alzheimer. 

Antara simptom kekurangan Vitamin C :

  • Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
  • Luka yang lambat sembuh
  • Mudah selsema / bersin
  • Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
  • Mudah dapat ulser
  • Mudah demam / antibodi tak kuat
  • Gusi berdarah
  • Salur darah mengecil
  • Sakit sendi
  • Tanda lebam pada badan
  • weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam) 
Saya yg plg teruja ni sbb dah nak sampai akhirnya setelah nak setahun tunggu, buat pengetahuan uolsss vitamin c ni dah ada tau kat branch kat hq tinggal kita tgu shaklee announce dan saya apalagi mmg nak grab sebanyak mungkin



PREORDER SAYA TERIMA TP SAYA AKAN UTAMAKAN YG BOOKING W PAYMENT DAHULU YE SBB LIST YG BOOKING TERLALU RAMAI

MAKNANYA YG DAH PAYMENT TU SAYA TERUS POS

NAK BOOKING JUGA VITAMIN C NI

JGN KETINGGALAN LG NAK DAPATKAN VITAMIN C YG SUPER HOT NI

HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT





SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 
 
COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM

Pakar Cantik

Tuesday, 15 October 2013

Supplemen Cadangan Untuk Bayi Yang Eczema


Ok terpanggil utk tulis post ni memandangkan soalan ni pun antara yg HOT JUGA LAST N

Bayi ni maksud saya adalah bawah dr umur setahun yg sama sekali tiada supplemen yg boleh diberikan direct padanya

Supplemen shaklee boleh diberi apabila usia bayi sudah menjangkau setahun, jika bawah dr itu maka seratus peratus jika bayi itu masih menyusu dr ibunya jd ibunya yg perlu take action utk mengambil supplemen dalaman

Jika bayi sudah berhenti dr susu badan makanya boleh bergantung dgn cara luaran juga

Utk SUPPLEMEN DALAMAN produk berikut2 adalah cadangan dari saya utk si ibu mengambilnya

ESP ni selain dr boleh bertindak sbg milkbooster pada ibu2 yg menyusu namun juga boleh bertidak utk cpt memulihkan sel2 kulit yg rosak akibat eczema serta dpt memudarkan parut dgn cpt


Omega Guard membantu masalah Eczema dengan menguatkan membran sel-mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan. Ianya juga membantu melembapkan kulit~kulit kering menjadikan ezcema semakin teruk. Membantu melembutkan kulit.





Alfalfa sememangnya kita mengetahui adalah Raja bagi segala tumbuhan dan herba. Kaya dengan kandungan klorofil yang dapat membantu masalah penyakit kulit seperti eczema.  Ia juga adalah salah satu cadangan produk utk milkbooster



Mealshake mengandungi multivitamin serta protein utk memulihkan sel2 kulit yg rosak serta dapat menyihatkan sel2 dalaman dgn kehadiran mutivitamin


Nutriferon  adalah dalam bentuk serbuk, gabungan 4 ekstrak tumbuhan yg menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.
Interferon? Ia adalah protein yg membantu sistem pertahanan badan terhadap virus, bakteria, parasit atau sel-sel tumor. Nutriferon penting untuk sistem tubuh badan anda kerana ia boleh menguatkan sistem imun. Cara Nutriferon meningkatkan sistem imun ialah dengan menggalakkan setiap sel menghasilkan interferonnya sendiri. Oleh sbb yg ada eczema ni berkaitan dgn sistem imuniti makanya NUTRIFERON the best choice


PRODUK LUARAN bg ibu2 yg sudah berhenti dari menyusu badan



Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar .Ianya Dingin, bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. ia tidak berminyak, sgt cepat meresap dlm kulit dan bertindak secara efective tanpa meninggalkan kesan tidak selesa terutama pada bayi dan kanak.sgt berkesan dlm merawat ruam2 dan eczema.


 Shaklee Basic H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960. Untuk bayi2 yg eczema ni kalau boleh elakkan pengguna sabun mandi biasa yg mengandungi bahan kimia yg tinggi dan elakkan juga penggunaan bedak, Basic H ni boleh dititikkan dalam air mandian bayi

Tidak digalakkan jika eczema bayi jenis yg kering

OK JOM KITA BACE DULU TESTI NI DULU DR IFFAH YG BERJAYA MENGAWAL ECZEMA PADA BAYINYA DR LAHIR HINGGA KINI


Baiklah, hari ini saya dihujani pertanyaan tentang Eczema. Tidak saya nafikan saya mempunyai mengalaman menjaga baby Faheem yang di sahkan menghidap eczema sejak lahir lagi. Faheem mendapat eczema kerana saya mengambil steroid ketika mengandung (kerana masalah kesihatan SLE saya).

Pelbagai alternatif rawatan yang ada tetapi rata-rata mengatakan ianya bertindak sementara dan mempunyai kesan sampingan yang memudaratkan. Jadi, saya di sini ingin berkongsi pengalaman saya merawat masalah eczema yang dihidap oleh Faheem sejak lahir lagi
.
 
 

Sejak dilahirkan lagi, Faheem telah mengambil steroid (dalam bentuk cecair) kerana dari dalam rahim Faheem telah mendapat bekalan steroid dari saya(Steroid tidak boleh dihentikan pengambilan serta merta). Akibatnya, timbullah ruam-ruam kecil, merah dan gatal-gatal pada pipi dan leher Faheem. Keadaan bertambah teruk apabila saya diserang SLE yang aktif pada minggu kedua berpantang mengakibatkan dosage steroid di tambah dan eczema Faheem mengganas. Ruam Eczema semakin banyak, dan jelas kelihatan dan akibat di garu ia menanah.
 
 
Pelbagai rawatan dah saya cuba. Pergi berjumpa pakar kanak-kanak, pakar sakit kulit… tapi kesannya hanya sementara. Bila disapu cream ia berkurang apabila tidak ia kembali. Hampir setahun saya mencuba akhirnya saya melihat perubahan setelah saya mengambil breastfeeding Set Shaklee ( Set Basic, OsteMatrix dan Energizing Soy Protein(ESP)) atau lebih popular dengan nama Set 3M dan bagi luaran saya mandikan Faheem dengan Basic H2 Shaklee.
 
Anda boleh lihat selepas 5 bulan, kulit Faheem menjadi sangat halus dan tiada lagi parut atau kesan eczemanya. Senang hati saya


PENGAMBILAN ESP DAN ALFAFA YG MEMBANTU BAYI YG MASIH MENYUSU BADAN YG ECZEMA
 



BAYI ANDA MENGALAMI MASALAH YG SAMA

HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULTASI PERCUMA

SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 
 

COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM


Pakar Cantik

Sunday, 13 October 2013

Atasi Masalah Parut dgn Vitamin Shaklee

Akhir2 ni masalah parut menjadi salah satu topik hebat yg diajukan pada saya

Ada yg tanya berapa lama ye boleh hilang masalah parut ni bila makan vitamin shaklee

Ok perlu diigatkan yg vitamin shaklee adalah supplemen semulajadi yg akan bertindak bukan sahaja utk kecantikan tp utk kesihatan secara menyeluruh bermakna apabila sistem dalaman lebih sihat maka akan proses utk menghilangkan jerawat serta memudarkan parut lebih mudah dan cpt namun proses itu bergantung pada setiap individu

Produk2 cadangan saya untuk menghilangkan parut dr SHAKLEE adalah



ESP adalah protein yg akan membantu menyihatkan sel2 dari dalam, sel2 yg sihat lebih mudah utk menyerapp vitamin2 lain. Protein ni amat penting dalam proses pembentukan dan pembaharuan sel kulit kita serta membentuk 'elastic fiber' untuk penegangan kulit.
Sel-sel lama dan rosak akan disingkirkan dan digantikan dengan sel baru yang sihat. Sebab itu, parut susah nak hilang bila kita tak amalkan protein yang cukup kerana sel-sel yang lama itu tidak dapat digantikan dengan sel yang lebih sihat. 

Salah satu ciri VITAMIN E adalah untuk memperbaiki aliran darah untuk memperbaiki tisu dgn itu boleh menggalakkan penyembuhan parut dr dalam

Vitamin E juga adalah vitamin yang tinggi anti-oksidannya. Ciri ini mampu menggalakkan penyembuhan kulit apabila disapu pada kawasan yang berparut tersebut

Yup Vitamin E SHAKLEE ni special sbb boleh dimakan dan juga boleh dijadikan masker sekali


GLA COMPLEX yg juga dikenali EPO SHAKLE ni juga yg special boleh berfungsi utk kecutkan jerawat serta mengandungi VITAMIN E tulen bg membantu juga dalam proses memudarkan parut jerawat serta jeragat


Colagen juga sgt membantu menyamaratakan tona di muka supaya lebih sekata dan dpt memudarkan parut, jeragat dan pigmentasi. Kesan kekurangan collagen dlm badan juga menyebabkan parut mengambil masa untuk hilang. Dengan pemakanan kolagen juga membuatkan kulit lebih tegang, pori2 mengecil dan kulit lebih cerah berseri


Ok jom kita tgk testimoni mereka yg dah ambil vitamin shaklee untuk mengatasi masalah parut

"5 Bulan saya menggunakan produk Shaklee...
Vit E + Esp = Parut Jerawat 90% semakin pudar.....
I Love Shaklee"



"inilah saye, sebelom consume shaklee, dan sekarang. tp yg sy paling puas hati after consume collagen powder. sy nih mmh susah nak hilang parot, same goes to my first child. tp sejak consume CP dalam 50 hari berpantang, mmg lain sgt rsnyer. muke kalo tgk kat cermin pepagi mcm glowing sket, parot pon dah pudar, n jerawat susah sgt nak hinggap.
addition to that, susu maken byk and kulit my baby cam gebu walaopon bukan berkulit cerah. 
best3"


BERMINAT DGN VITAMIN SHAKLEE UNTUK MASALAH PARUT

HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULTASI PERCUMA

SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 
 
COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM
 
Pakar Cantik

Thursday, 10 October 2013

Liang Pori2 Mengecil Dgn Collagen Powder Shaklee


Liang pori-pori terbuka boleh menjadi satu masalah pada kita. Liang roma kita kelihatan seperti berlubang.Biasanya ia terjadi di hidung, dagu dan pipi anda tapi sebenarnya kat mana-mana area pun boleh terjadi. Ia menjadi liang pori sebagai pembukaan untuk bulu roma, saiz bulu roma kita bergantung pada saiz liang. Kadang-kadang campuran sel-sel kulit mati menyebabkan liang itu untuk kelihatan lebih terbuka atau tersumbat.


Punca Liang Roma Membesar

1. Genetik
Masalah pori-pori wajah terbuka adalah disebabkan faktor genetik keturunan. Genetik bukan sahaja akan mewariskan warna kulit, warna anak mata, malahan juga boleh mewariskan struktur pori-pori wajah seseorang itu.


2. Penuaan
Apabila seseorang itu semakin meningkat usia, secara semulajadi, penghasilan Elastin akan berkurang. Elastin ialah keanjalan kulit untuk meregang dan kembali ke asal. Apabila elastin berkurangan, ia menyebabkan kulit mengendur dan menyebabkan pori-pori wajah kelihatan lebih besar.


3. Cahaya Matahari
Wajah yang sering terdedah dengan radiasi ultraviolet cahaya matahari boleh menyebabkan kerosakan elastin wajah dan menjadikan pori-pori wajah terbuka.


4. Kebersihan
Sekirannya anda tidak mencuci wajah dengan betul, pengumpulan minyak di wajah akan menyebabkan pori-pori tersumbat, dan menyebabkan pori-pori wajah kelihatan lebih besar.

Cuba tgk point no 3 dan 4 tu sbb penuaan dan disebabkan cahaya matahari yg boleh menyebabkan kadar elastin di muka kita tu berkurangan. Elastik pada muka kita tu adalah disebabkan kolagen di bawah kulit, jd bila kurang kolagen, kadar elastik pada muka berkurangan


FAKTOR YG MEMPENGARUHI PENUAAN






Cara saya ofkos yg selamat dan jauh lebih murah dr buat pembedahan plastik n cucuk2 tu semua lgpun uoll berani ke nak cucuk2 tu huhu saya serius seriau tgk, lps cucuk tu pun nnt akan tinggal bengkak lak n mkn masa berhari gak nak hilang ohhh no saya mmg tak sanggup


Collagen Powder ni best bukan sahaja untuk membantu utk pembentukan kolagen dalam badan tp juga mengandungi vitamin antioksidaan yg penting utk perlindungan kulit dari cahaya matahari yg boleh menyebabkan penuaan juga


Collagen yg dimakan lebih mudah diserap dalam badan melalu enzim yg berada dalam sistem tubuh badan kita


TAK CAYA MEH TGK TESTIMONI NI, BELUM HABIS SEKOTAK OK


"saya nak share pengalaman consume shaklee collagen powder.

Actually ni baru kotak pertama dan tak habis lagi semua paket tu..tp dah nampak perubahan pada kulit saya.

Dulu kulit kering dan kusam, tone tak sekata..alhamdulilah sekarang dah nampak perubahan . Sekarang saya tambah produk enfuselle dari shaklee untuk penjagaan luaran."



bila kita makan collagen ni muka nnt terasa lembap je tau mmg best so yg jenis kering tu mmg sesuai sgt amek collagen ni, pastu tau2 muka cerah gitu n awet muda


BERMINAT DGN COLLAGEN YG SUPERB NI

HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 
 

COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM
Pakar Cantik

Wednesday, 9 October 2013

Vitamin Cadangan Untuk GDM Ketika Hamil

Ok actually topik ni saya pernah tulis di SINI sblm ini dan akhir ini ramai customer saya yg mengandung dan bertanya hal yg sama

KENAPA BERLAKU GDM PADA SESETENGAH ORG SAHAJA

Semasa hamil kita memmerlukan hormon insulin tambahan utk menukarkan gula kepada tenaga dan bila kurang yg meyebabkan tahap gula menjadi tinggi dan di sini terjadinya GDM

ANDA MENJADI YG BERISIKO TINGGI UTK MENGHIDAPI GDM APABILA
  • pernah ada kencing manis sebelum mengandung
  • berat badan berlebihan
  • wanita yg berusia
  • wanita yg ada penyakit darah tinggi
  • wanita yg ada keturunan penyakit kencing manis
  • wanita yg dah pernah melahirkan 4 org anak ke atas
Tp jgn risau selain dari pemeriksaan dgn doktor selalu, boleh amalkan pemakanan supplemen juga

VITAMIN CADANGAN UTK YG ADA GDM KETIKA HAMIL


multivitamin dan mineral keperluan tubuh
 membantu mengimbangimultivitamin dan multimineral basic dalam badan untuk pemulihan pemulihan dan lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum.


B COMPLEX bertujuan utk memetabolismakan karbohidrat yg kita ambil tu dan ditukar menjadi tenaga


Omega-3 biasanya diperolehi dalam ikan seperti salmon, mackerel, sardine dll. Omega-3 dari sumber ikan mampu merendahkan trigliseride, mengurangkan rentak jantung yang tidak normal, rendahkan tekanan darah dan tingkatkan peredaran darah.
"Satu kajian yang dilakukan ke atas rakyat Alaska dan Greenland, mereka yang mengamalkan omega-3 dari sumber ikan telah menunjukkan mereka mempunyai  sangat rendah penyakit kardiovaskular dan diabetes. Rakyat jepun yang juga pengamal ikan yang besar mempunyai kadar sakit jantung dan kencing manis yang jauh lebih rendah berbanding rakyat amerika"
 
 
Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan
meransang hati untuk mengawal gula dalam darah





ESP adalah dari kacang soya yang tulin. Indeks glisemik yang rendah turut menjadikan ianya sesuai diambil untuk orang yang mempunyai kencing manis. Indeks glisemik ini sebenarnya kadar bagi gula diserap dalam darah. Lebih tinggi indeks glisemik sesuatu makanan, lebih mudah gula ditingkatkan dalam darah dan ianya membahayakan pesakit Diebetes.

MENGHADAPI MASALAH GDM

BOLEH CUBA MENGURANGKANNYA DGN SUPPLEMEN SHAKLEE

HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 
 

COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING DAN SHAH ALAM