Tuesday, 8 October 2013

Kelebihan dan Faedah Menjadi Ahli Shaklee


Wahhhh ramai yg dah tau kan skrg shaklee makin glemer uuuu padahal takde pun iklan pun kat tv dan media cetak tp dgn kuasa internet ni shaklee skrg dah jadi mcm fenomena, ramai yg dah tanya2 mcm mana nak jadi ahli shaklee dan apa kelebihan bila dah jadi ahli shaklee ni


Untuk menjadi ahli / pengedar Shaklee sangat mudah! Tidak memerlukan kos beribu ringgit untuk permulaan. Ya, betul!! Tak perlu sampai buat loan beribu ringgit pun nak join Shaklee membership ni. Yang perlu ada cuma sedikit kos permulaan yang rendah mengikut bajet anda.

Apa pilihan yang ada untuk berdaftar?

1) Low bajet? Anda boleh mula mendaftar dengan serendah RM65 untuk kit pendaftaran. Tambahan RM10 untuk pos kit keahlian ke Semenanjung Malaysia. RM20 untuk Sabah & Sarawak. Anda layak membeli dengan harga ahli terus pada pembelian kali pertama sekaligus pendaftaran juga.

2) Anda punya kos yang lebih tinggi? Berminat untuk mula mengedarkan barangan Shaklee untuk orang lain juga?
Beli barangan berjumlah minima 200UV dan ke atas untuk melayakkan anda memperolehi KEAHLIAN PERCUMA!
Ya..PERCUMA maksudnya anda tak perlu membayar RM65 tambahan utk pendaftaran.

Berapa anggaran nilai untuk barangan dengan 200UV point ni? Actually tiada nilai yang tepat dapat sy bagitau..sebab setiap barangan ada UV berbeza2 walaupun harga sama. So saya just boleh bagitau anggaran dalam rm650-rm700 (harga ahli). Maybe less, maybe higher.

 Apa kelebihan menjadi ahli / pengedar Shaklee?

  1.   Pembelian dengan harga ahli (jimat 15-20% dari harga pasaran)
  2.   Setiap pembelian, anda akan diberi points UV yang ditukar kepada cash setiap bulan*
  3.   Nikmati offer bulanan Shaklee
  4.   Dan pelbagai lagi insentif/ganjaran menarik dari Shaklee. (terutamanya untuk yang serius) 
PROGRAM GANJARAN TUNAI


Bonus Kumpulan Peribadi (21%
)
Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Pengedar mestilah mempunyai paling minimum 30 UV Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.


Bonus Kempimpinan (sehingga 6 paras ke atas)
Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.
Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada PV Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke-enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar Kiraan Mata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut.


Insentif Coordinator (sehingga 1.5%)
Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak.


PROGRAM KERETA
Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan.

Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum.
 
PROGRAM KONVENSYEN
Sebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapat mata terkumpul untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen berbeza pada setiap tahun.

Kelebihan berdaftar dengan saya
Bimbingan intensif disediakan secara ONLINE di Facebook, group EXCLUSIVE hanya pengedar sah yang berdaftar bersama kami layak menyertai dan mendapatkan RAHSIA KEJAYAAN kami yang tidak terdapat di mana2 group lain

Bimbingan OFFLINE - Coaching, Kelas bimbingan disediakan dan kami juga mengadakan Misi Road Tour ke setiap negeri di Malaysia.

ok mmg best tau ganjaran2 yg shaklee beri ni, skrg ni saya tgh kejar utk dapat car bonus tu woot woot sonoknya dapat keta tp org bayarkan kan. Alhamdulillah sejak join shaklee, biz inila yg saya buat secara serius mana taknya dekat 10 bulan dah tau, biz lain dulu saya give up sbb salah satunya produk tak berapa kuat, saya yakin dgn  shaklee sbb saya dah guna sdri dan feedbact dr customer juga sgt2 berpuas hati

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE BERSAMA SAYA

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING, SHAH ALAM

 

Pakar Cantik

No comments:

Post a Comment