Sunday, 20 January 2013

7 sebab mengapa anda perlu memilih ESP Shaklee

Sebelum amalkan sesuatu sumber minuman dari soya..kita perlu tahu 7 kriteria pemilihan soya yg sepatutnya ada pd soya tu
jika ia tidak memenuhi walau 1 pun dr list 7 kriteria tu..ia x selamat diambil utk jangkamasa pjg
kriterianya:

1. Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organik, sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.



 2. Soybean tu mestilah Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan


 3. Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

4. Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

5. Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Cari jenama yg gunakan proses mengekstrak bhn ini dan mengekalkan kandungan asid amino dan isoflavon yg sensitif pd haba

6. Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan. Asid amino  sgt sensitive dgn suhu yg panas

7. Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

ESP memenuhi ke tujuh2 kriteria di atas.sebab tu ia BERHARGA

PILIH YG TERBAIK UTK ANDA DAN KELUARGA ANDA



HUBUNGI SAYA UTK KONSULTASI PERCUMA
INDEPENDANT SHAKLEE DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823

Pakar Cantik

4 comments:

  1. sedap xrase soya sgt, biasa saya campur dgn fresh milk then letak milo sikit, then shake terus minum

    ReplyDelete