Saturday, 24 August 2013

ESP Untuk Tambah Berat Badan Serta Tips Untuk Menambah Berat Badan


Dah kalau ada bace tajuk ni kang jd takut plak nak minum ESP kan, padahal ESP ni dah jd bualan ramai da skrg, hot selling tau, masa habis bulan puasa tu jenuh meraban org tunggu, tup2 bila ade ade yg dah kekurangan bajet plak dah hihi, xpe2 saya sentiasa ada stok skrg ni utk my customer yg tercinta

Selain dari SET TAMBAH BERAT BADAN yg saya pernah post sblm ini yg mengalami masalah nak naikkan berat badan ini juga boleh ambil ESP tetapi dgn cara yg berbeza dr yg lain, hah nak tau kenala beli dari distributor yg ada pengetahuan k, sapa tu ehem ehem sayala kihkih

Haritu pun ada kawan saya pm pasal ESP ni tp die xbeli dari saya, dia kate yg ESP ni buat dia jadi selera kemain tp dia sukala sbb susu badan dia jd banyak tup tup bila dicek rupenya dia amek mcm mmg utk yg nak tambah berat punya, nasib berjaya diselamatkan

Sebenarnya, ada dua faktor kenapa kita tidak berjaya menambah berat badan. Yang pertamanya adalah, makanan yang diambil tidak sempat diproses menjadi nutrien yang boleh digunakan oleh tubuh secara 100% sepenuhnya disebabkan oleh kadar metabolisme yang cepat. Ini menyebabkan nutrien dibuang begitu sahaja dengan sia- sia.

Yang keduanya, adalah pengambilan makanan yang sedikit ( makan sedikit sahaja dah rasa kenyang). Perut tidak dapat menampung pengambilan makanan dalam kuantiti yang banyak disebabkan telah menjadi kebiasaan makan sedikit sahaja.


TESTIMONI YG DAH BERJAYA HANYA DGN MINUM ESP


TIPS UNTUK MENAMBAH BERAT BADAN
  1. Makan 5 kali sehari dan meningkatkan pengambilan kalori. Pilih makanan yg berkalori tinggi tetapi sihat contohnya makanan yg bersusu dan berkeju
  2. Makan dengan lebih kerap, sediakan snek yg ringan tetapi bukan semata junk food ye, contoh roti dan biskut
  3. Perbanyakkan pengambilan protein dalam diet sehari, Protein membantu menjaga otot serta menghindari lemak dari terkumpul apabila berat badan bertambah
  4. Makan buah yg mempunya kalori yg tinggi contohnya avocado
  5. Jangan minum sebelum makan, hah tips ni utk yg ak diet boleh to bukan utk yg menambah berat ye
  6. Tidur yg cukup sbb semasa tidur, organ pencernaan kita bekerja dua kali lebih cepat. Makanan yang ada di rongga pencernaan akan segera digerus dan diserap. Oleh sbb itu, bila kita memperbanyak tidur, maka semakin banyak nutrisi yang diserap tubuh. Itulah alasan mengapa saat bangun tidur perut kita terasa kosong, bahkan lapar.
  7. Makan sebelum tidur. Dengan makan sebelum tidur akan meningkatkan serapan nutrien dalam badan tanpa ditukar kepada bentuk tenaga dan dicernakan
  8. Konsisten dalam diet, jika nak tambah berat badan juga perlu konsisten dalam pemakanan dan pengambilan supplemen
  9. Buat senaman beban yg dapat meningkatkan dan menjaga otot, kita nak tambah berat utk nk nmpk chubby tp nak nampak fit, kalau rasa xleh pun angkat je botol mineral kat rumah
  10. Hindari Stress

BERMINAT NAK MENAMBAH BERAT BADAN SECARA SIHAT

NAK TAU MCM MANA PENGAMBILAN ESP UNTUK MENAMBAH BERAT BADAN

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823 


COD : SEKITAR KLANG, KOTA KEMUNING, SHAH ALAM



Pakar Cantik

No comments:

Post a Comment