Wednesday, 6 March 2013

Set Kehamilan Shaklee

Ok harini nak cerita mengenai set kehamilan shaklee yg sgt meletup2 kat fanpage skrg hoho ramai rupenye yg preggy kat fb saya n semua likers saya tu, InsyAllah saya cuba membantu mana yg perlu sbb saya juga pernah mengandung dan saya tau apa yg ibu2 di sana perlukan

Ini adalah set kehamilan basic yg paling popular



Set ini ada 4 item VITALEA, B COMPLEX, VITA C dan OSTEMATRIX(KALSIUM)


Vita-Lea with Iron Formula (Multivitamin)

  • Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi.
  • Vita-Lea kaya dengan iron (zat besi) di mana ia adalah sangat bagus jika ibu ada masalah masalah mudah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia adalah berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak.
  • Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

B-Complex

  • B Complex Shaklee adalah unik kerana ianya telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan vitamin B.
  • Asid folik adalah sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
  • Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari.
  • Adalah penting bagi memastikan keperluan asid folik adalah mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung sehinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

Vitamin C

  • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  •  Ia juga membantu dalam penghadaman zat. Di samping itu Vitamin C juga meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh (cth: selsema).
  • 1 biji vitamin C Shaklee bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari?
  • Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

Ostematrix (Kalsium Magnesium dengan Vitamin D)

  • Ibu hamil memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari.
  • Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Dengan adanya vitamin D, kalsium dapat diserap dengan lebih baik oleh tubuh kita.
  • Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  • Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
  • Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
  • Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot (simpul biawak)
  • Menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
  • Sekiranya ibu hamil mengalami masalah kekurangan kalsium, ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis pada usia tua.
  • Sangat sesuai bagi orang yang tidak suka minum susu.

Basically keempat2 vitamin ini mmg sgt2 diperlukan oleh ibu2 mengandung dgn adanya asid folic, zat besi dan kalsium, kekurangannya boleh memudaratkan utk ibu2 sendiri mahupun bayi yg dikandungnya itu

Ok jom layan testimoni pengguna2 yg mengamalkan set kehamilan sepangang perjalanan kehamilan meraka



ramai yg bila dah consume set ini mengatakan badan mereka semakin bertenaga, hb yg rendah sudah mula naik dan tiada masalah kejang kaki, sembelit yg biasa mereka alami ketika mengandung yg lepas(kalau dah pernah mengandung)


Bagi saya ketika mengandung plz jgn berkira dgn supplemen sbb badan kita masa ni memerlukan byk tenaga dan pada masa ini juga badan kita menghasilkan byk darah utk mengangkut oksigen pada bayi, kekurangan semua ni akan menyebabkan ibu2 sdri berasa lemah dan lesu. Kita nak ibu2 sentiasa ceria sepanjang kehamilan utk menghasilkan anak yg ceria kan



TERUJA NAK DAPATKAN SET KEHAMILAN NI HUBUNGI SAYA UTK KONSULTASI PERCUMA

SHAKLEE  INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 880098
NURUL AZEAN
CALL/SMS/WASSAP: 0193228823









Pakar Cantik

No comments:

Post a Comment

Post a Comment